Covid-19 hastalığının semptomları listesine üşüme, üşüyerek sürekli titreme, kas ağrısı, baş ağrısı, boğaz ağrısı ve tat ya da koku duyusunun kaybolması da eklendi. Listede daha önce ateş, öksürük ve nefes darlığı olmak üzere üç semptom yer alıyordu.

CDC’nin yaptığı değişiklikler, Covid-19 hastalarını tedavi eden doktorların gözlemlerini yansıtıyor. Doktorlar ve araştırmacılar, hastalığı ağır geçirenlerin ortak özelliğinin solunum yolların sıkıntı yaşaması olduğunu belirtirken, diğer semptomların ise kişiden kişiye farklılık gösterdiğine dikkat çekiyor.

KOKU VE TAT DUYGUSUNU KAYBEDENLER ARTIYOR

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, son dönemde, ABD’de hastanelerde tedavi gören bazı hastaların ateşinin yükselmediği ya da zaman içerisinde düşerek, yerini titreyerek üşümeye bıraktığı gözlemlendi. Ayrıca, koku ve tat duygusunu kaybettiğini söyleyen hastaların sayısı da artış gösteriyor.

DSÖ'YE GÖRE EN BELİRGİN SEMPTOMLAR: ATEŞ, KURU ÖKSÜRÜK, BİTKİNLİK

CDC’nin hazırladığı yeni liste, Dünya Sağlık Örgütü’ne göre farklılık içeriyor. DSÖ'nün web sitesinde Covid-19 hastalığının en belirgin semptomları ateş, kuru öksürük ve bitkinlik olarak sıralanıyor.

DSÖ, konuyla ilgili “Bazı hastalarda ağrı, burun tıkanıklığı, boğaz ağrısı veya ishal gibi durumlarda görülebiliyor. Bu semptomlar genellikle hafif ve kademeli olarak artış gösteriyor” diyor.

[old_news_related_template title="Duayenlerden gündem yaratacak program: Kimse coronadan ölmüyor" desc="Duayen gazeteci Uğur Dündar ve usta kalem Yılmaz Özdil, sozcu.com.tr'de yayınlanan ve izlenme rekorları kıran Halkın Vicdanı programında, Sağlık Bakanı'nın açıkladığı verileri, pandeminin ikinci dalgası ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na limon kumpası konularına ilişkin yorumlarda bulundu. Dündar, 'Ölümlerin azalmış olması bizi fevkalade sevindirdi. Ama bu hiçbir zaman gevşemeye yol açmamalı. Çünkü biliyoruz ki, pandemilerde ikinci bir dalga geliyor' dedi. Özdil ise, 'Bakanlar Kurulu toplantısında bir karar alındığını ve Türkiye'de o karar gereği salgının sona erdiğini düşünüyorum. Yani 'oldu da bitti maşallah' durumu var. Ama sanırım Türkiye'de bir zatürre salgını var. Kimse coronadan ölmüyor' ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/27/iecrop/halkin-vicdani-1_16_9_1588002079.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/duayenlerden-gundem-yaratacak-program-kimse-coronadan-olmuyor-5778199/"]

[old_news_related_template title="Bakan Koca, corona virüsüyle ilgili güncel verileri paylaştı " desc="Türkiye'deki güncel corona virüsü vakaları ve yaşanan can kaybı açıklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün 95 kişinin daha hayatını kaybettiğini ve 2 bin 131 yeni vaka görüldüğünü duyurdu. Öte yandan bugün 4 bin 651 hasta iyileşti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/27/iecrop/fahrettin-koca-depophotos-1_16_9_1588009515.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/bakan-koca-corona-virusuyle-ilgili-guncel-verileri-paylasti-27-04-2020-5778073/"]