Ankara Üniversitesi'nde Alman aşısının gönüllü uygulamalarına katılan 56 kişi arasında bulunan öğretim üyesi Prof. Dr. Necmettin Ünal, pandeminin tüm dünyada devam ettiğini söyledi.

Ünal, Çin'den Sinovac aşısının da ilk bölümünün pazartesi günü Türkiye'de olacağını hatırlatarak, "Aşılar, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'na gidecek. Orada 14 günlük bir inceleme periyodu var. Bunun içinde yeterli dozda madde var mı, toksik madde var mı, kirlenmiş mi, zararlı madde var mı 14 gün incelenecek. Oradan da onay çıkarsa, Sağlık Bakanlığı acil kullanım onayını verecek ve 50 milyon aşı 25 milyon kişiye 3 aylık bir periyotta yapılacak. Çok önemli olduğunu düşünüyorum" dedi.

"VAKA SAYILARI ÇOK AZALACAK"

Türkiye'de vaka sayılarının azaldığını belirten Ünal, "Vakalar azalıyor; ama aşı yapıldığı zaman 1 ay içerisinde daha sıkı frene basmış olacağız. Vaka sayıları çok azalacak, ölümler çok azalacak. Umut ederim bunlar başarılır ve daha fazla ölüme neden olmadan bu hastalığın önünü kesmeyi başarabiliriz" ifadelerini kullandı. (DHA)

[old_news_related_template title="Son dakika... Güncel corona virüsü verileri açıklandı! İşte 26 Aralık tablosu" desc="Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı güncel corona virüsü verilerine göre semptom gösteren 3 bin 2 hastayla birlikte 15 bin 118 yeni vaka tespit edilirken 253 kişi hayatını kaybetti. Bakan Koca, 'Bu güzel haberleri sürekli hale getirecek olan aşılama programı etkisini gösterene kadar mücadele' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/12/26/iecrop/corona-dha-1_16_9_1608999932.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-guncel-corona-virusu-verileri-aciklandi-iste-26-aralik-tablosu-6184523/"]