Ünlü oyuncu Bergüzar Korel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda SMA hastalarının ilaçlarını daha kolay bulabilmeleri için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya çağrıda bulundu. Hastaların 2 aydır ilaç bulamadığını belirten SMA Benimle Yürü Derneği Başkanı Süleyman Başaran ise hastalar için her saniyenin önemli olduğunu vurguladı.

"KONU ÇÖZÜME KAVUŞMUŞTUR"

Yapılan paylaşımların ve haberlerin ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk bir açıklama yaptı.

Bakan Selçuk, Twitter'dan hesabından, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) "SMA hastalarımızın tedavisinde kullanılan SUT'a tabi ilaçların erişimi ile ilgili konu çözüme kavuşmuştur" açıklamasını paylaşarak, "SMA hastalarımızın SUT'a tabi ilaçlarını daha önce olduğu gibi temin etmeye devam edeceğiz. Rabbim tüm hastalarımıza acil şifalar versin" dedi.



(DHA)

[old_news_related_template title="Müjdeyi Cumhurbaşkanı vermişti ancak SMA hastaları 2 aydır ilaç bulamıyor" desc="Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, SMA hastalarına hastalığın tüm tiplerinin ilaçlarının geri ödemesiyle ilgili sorunu çözdükleri müjdesini vermişti. Ancak hastalar 2 aydır ilaçlarına ulaşamıyor. İlacın kullanımının gecikmesi durumunda hastaların bugüne kadar elde ettikleri kazanımları kaybetmeye başladıklarına dikkat çeken dikkat çeken hasta yakınları, sorunun bir an evvel çözülmesini istiyor. İlaç kullanmadan geçen her saniye SMA hastalarının aleyhine işliyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/08/19/iecrop/sma-hastalari-sha_16_9_1597842276.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/saglik/mujdeyi-cumhurbaskani-vermisti-ancak-sma-hastalari-2-aydir-ilac-bulamiyor-5996131/"]

[old_news_related_template title="Bergüzar Korel gözyaşları içinde yardım istedi" desc="Oyuncu Bergüzar Korel sosyal medya hesabından SMA hastalarının ilaçlarını daha kolay bulabilmeleri adına Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya çağrıda bulundu. Korel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda gözyaşlarına hakim olamadı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/08/19/iecrop/92bf17ac-1c97-404c-bb39-f70c2e316411-1_16_9_1597842647.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/magazin-haberleri/berguzar-korel-gozyaslari-icinde-yardim-istedi/"]