Dünyayı etkisi altına alan corona virüsü (Covid-19) salgınından en çok etkilenen ülkelerin başında gelen İtalya'daki bilim insanları salgına ilişkin yeni bir araştırma sonucu paylaştı.

Bilim insanları son yapılan çalışmalarda hava kirliliğine neden olan parçacıkların içerisinde corona virüsü tespit ettiğini açıkladı. Bu konuda araştırma yapan bilim insanları virüsün bu şekilde daha uzun mesafe katetmesine ve daha fazla insanın enfekte olmasına yol açıp açmadığını anlamaya çalışıyor.

Daha önce yapılan çeşitli çalışmalarda hava kirliğine yol açan parçacıkların mikropları barındırdığı ve kuş gribi, kızamık ve şap gibi hastalıklara yol açan virüslerin uzak mesafelere taşınmasında rol aldığı görülmüştü.

VİRÜS SAATLERCE HAVADA ASILI KALABİLİYOR

Corona virüsünün hapşırma ya da öksürük yolu ile yayılan damlacıklar aracılığıyla bir ya da iki metre mesafeye ulaştığı biliniyor. Bazı araştırmalar, beş mikrondan daha küçük damlacıkların ise havada dakikalar hatta saatlerce asılı kalabildiğini, bu sayede başka yerlere taşınabildiğini ortaya koymuştu. (DHA)

[old_news_related_template title="Coronayı yenen Dr. Selçuk Köse: Uyutulduğum süre yaklaşık 23 gün!" desc="Corona virüsünü 35 gün süren tedavisinin ardından yenen Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Selçuk Köse, 'Benim için gerçekten yeniden doğmak gibi oldu. Yürümeyi öğrendim. Önce yürüteçler ile, daha sonrasında da destek alarak yürümeye başladım. Şimdi artık desteksiz yürüyebiliyorum. Keza yemek yeme, küçük el becerileri... Bunlarla ilgili ilk başta motor hareketlerim çok zayıftı, kas gücümde ciddi bir zafiyet vardı. Artık hem beslenme hem ilaçlar ile onları gidermeye çalışıyoruz' dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/25/iecrop/dha-selcuk-kose-1_16_9_1587824915.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/coronayi-yenen-dr-selcuk-kose-uyutuldugum-sure-yaklasik-23-gun-5774318/"]

[old_news_related_template title="İngiltere'de gündeme oturan corona raporu! Bakanlar 1 yıl önce uyarılmış" desc="Corona virüsü nedeniyle zor günler geçiren ülkelerin başında gelen İngiltere'de gündeme bomba gibi düşen bir belge ortaya çıktı. Guardian'ın ulaştığı belgeye göre bakanlar, olası bir salgına karşı 1 yıl önceden uyarılmıştı. Söz konusu belgede salgının üç dalgada 65 binden fazla can alabileceği belirtiliyor. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/25/iecrop/corona-nakil-reuters_16_9_1587795795.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/ingilterede-gundeme-oturan-corona-raporu-bakanlar-1-yil-once-uyarilmis-5773198/"]