Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve ülke geneline yayılan yeni tip ölümcül Corona virüsü dünyanın kâbusu olmaya başladı.

11 milyonluk Wuhan kenti ve bu kente komşu iki şehrin dış dünyayla bağlantısı tamamen kesilirken Çinli bilim insanları yeni bir açıklamada bulundu.

Bilim insanları virüsün yarasalardan değil de yılanlardan ortaya çıktığı sonucuna varıldığını açıkladı.

HASTANEYE KALDIRILAN İLK HASTALARIN ÇOĞU...

Yapılan araştırmada, Çin’in Wuhan kentinde hastaneye kaldırılan ilk hastaların çoğunluğunun deniz ürünleri toptan satış pazarının çalışanları veya müşterileri olduğuna dikkat çekildi.

YILANLAR YARASA AVLAYARAK BESLENİYOR

Wuhan'da işlenmiş etler ve canlı hayvanların yanı sıra yemek için yılanlar da satılırken, bu yılanların genellikle vahşi doğada yarasa avlayarak beslendiği aktarıldı.

Bu bilgiler ışığında, yeni tip Corona virüsünün yarasalardan yılanlara, sonra da insanlara sıçraması olasılığı üzerinde durulduğu belirtildi.

Ancak virüsün hem soğukkanlı (yarasa ve yılanlar) hem de sıcakkanlı (insanlar) konakçılara uyum sağlayıp sağlamadığı konusunda yeterli bilgiye sahip olunmadığı kaydedildi.

YILANLAR SON DERECE ZEHİRLİ

Öte yandan, Bilimsel The Conversation bilim dergisi ise Çin krait yılanı (Bungarus multicinctus) ve Çin kobra yılanının (Naja atra) son derece zehirli olduğunu hatırlatırken, bu yılan türlerinin yarasa ile beslendiğine de dikkat çekti.

TEDAVİSİYLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Son 17 yılda farklı tipte Corona virüsü yüzlerce insanın ölümüne neden olurken, hali hazırda yeni tip Corona virüs enfeksiyonu için onaylanmış bir aşı ya da antiviral tedavisini henüz mevcut olmadığı aktarıldı. İHA

[old_news_related_template title="Corona virüsüyle ilgili korkutan haber! Ölü sayısı artıyor" desc="Çin'in Wuhan şehrinde ortaya çıkan Corona virüsü yine can aldı. Hubei eyaletinde bulunan Wuhan'da 17 kişinin virüs nedeniyle ölmesinin ardından bir ölüm haberi de Hebei eyaletinden geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/23/iecrop/corona-virusu-reuters_16_9_1579800248.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-corona-virusuyle-ilgili-korkutan-haber-olu-sayisi-artiyor-5584934/"]

[old_news_related_template title="Son dakika... Sağlık Bakanlığı'ndan Corona virüsü açıklaması: Vuhan-İstanbul seferleri durduruldu" desc="Dünyayı sarsan Corona virüsüyle ilgili Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 'Çin hükümetinin bölgeyi karantina altına almasının ardından, Çin’e ait bir havayolu firması tarafından haftada üç gün düzenlenen Vuhan-İstanbul seferleri durdurulmuştur' denildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/23/iecrop/corona-virus-iha-1_16_9_1579794221.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-saglik-bakanligindan-corona-virusu-aciklamasi-vuhan-istanbul-seferleri-durduruldu-5584821/"]

[old_news_related_template title="Corona virüsüyle ilgili korkutan uyarı! Bu kişiler tehlikede..." desc="Çin kaynaklı Corona virüsü salgını açısından Türkiye için henüz risk görülmediği belirtilmesine karşın nezle gibi insandan insana hızlıca yayılması ve solunum yetmezliğine yol açan zatürreye neden olarak ölüm riskini arttırdığı için korkuya neden oluyor. Prof. Dr. Serhat Ünal, 65 yaş üstü kişiler, kronik böbrek, karaciğer hastalıkları olanlar, kanser tedavisi görenler, gebeler, erken çocukluk dönemindekiler ve sigara içenler için riskin yüksek olduğunu belirtiyor. Peki Corona virüsü nedir? Corona virüsü nasıl bulaşır? Corona virüsünün belirtisi nedir ve tedavisi nasıl uygulanır?" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/23/iecrop/corona-cin-reuters_16_9_1579795282.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/corona-virusuyle-ilgili-korkutan-uyari-bu-kisiler-tehlikede-5584834/"]