Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, sosyal medya hesabından vatandaşları coronaya karşı uyardı.

Bu dönemde yapılmaması gerekenlere dikkat çeken Özlü, şunları belirtti:

* Havalar soğudukça daha çok kapalı ortamlarda vakit geçirmeye başlayacağız. Isı kaybı olmasın diye, kapı ve pencerelerimiz çoğu zaman kapalı olacak ve içerisi muhtemelen iyi havalandırılmayacak.

* Böyle ortamlarda, hane halkı dışında başka kişilerle bir araya gelirsek; Covid 19, grip, soğuk algınlığı gibi solunum yolu enfeksiyonlarına yol açan virüslerin bulaşması için çok uygun koşullar oluşmuş olacak.

* Bu dönemde ev ziyaretlerinin, davetlerin ve evlerde konu komşu, hısım akraba, dost arkadaş bir araya gelmelerin, doğum günü gibi kutlamaların yapılmaması gerekiyor.

* Bir araya gelinirse; odada 4 metrekareye birden çok kişinin bulunmaması, herkesin usulüne uygun maske takıyor olması, 2 metre mesafeye uyulması, yeme içmenin olmaması, toplamda 10'dan fazla kişinin aynı anda bir arada bulunmaması ve ortamın sürekli havalandırılması önerilir.

* Unutmayalım ki, bu virüsü bize bulaştırabilecek ve bizim virüsü bulaştırabileceğimiz kişiler; yakınlarımız, dostlarımız, sevdiklerimizdir. Sevdiklerimize zarar vermemek ve sevdiklerimizden zarar görmemek için bu kurallara uymalıyız.



[old_news_related_template title="Türk Tabipleri Birliği Temmuz ayındaki aşı uyarısını hatırlattı" desc="Türk Tabipleri Birliği (TTB) geçen Temmuz ayında Sağlık Bakanlığı'na İnfluenza mevsimiyle ilgili yaptıkları uyarıyı hatırlattı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/10/17/iecrop/asi-shutterstock-1_16_9_1602943671.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/saglik/turk-tabipleri-birligi-temmuz-ayindaki-asi-uyarisini-hatirlatti-6085765/"]