İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, durumu stabil olan hastada tedavi sonrası bir yan etkinin olmadığını ve bazı bulgularda iyileşme görüldüğünü açıkladı.

Tüm dünyayı kasıp kavuran corona virüsü karşısında bilim dünyası ilaç arayışını sürdürürken, aşının da atası durumunda olan plazma tedavisi Çin’den sonra Türkiye’de ilk kez Malatya’da bir corona virüsü hastasına uygulandı.

Yılda 4 bin plazma uygulaması ile alanında tecrübeli olan Turgut Özal Tıp Merkezinde 56 yaşındaki KOAH hastasına immün plazma tedavisi uygulandı.

Turgut Özal Tıp Merkezi Kök Hücre Nakli ve Aferez Ünitesi Sorumlusu Prof. Dr. Mehmet Ali Erkurt ve ekibi tarafından gerçekleştirilen tedavide, virüsü yenen 46 yaşındaki hastanın kanından alınan plazma, yoğun bakımda durumu kritik olan hastaya verildi.

5 Nisan akşamı gerçekleştirilen plazma tedavisinin ardından hastanın durumu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, bu yöntemin aşının atası durumunda olan bir tedavi olduğunu söyledi.