Çine Devlet Hastanesi’nde normal hastalar ile Covid hastalarının temasını önlemek amacıyla hastane bahçesinde Covid polikliniği oluşturuldu. Aydın il merkezinde de corona virüsü belirtileri görülen hastalarda test için ayrı bir birim oluşturuldu.

SABAHTAN GECE YARILARINA KADAR DEVAM EDİYOR

Hastanelerde acil dışındaki tüm randevular 182’den alınırken geçen yıllara göre hasta yoğunluğunda ciddi azalma görüldüğü belirtildi. Ancak corona dolayısıyla test yaptırmak isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu. Her gün sabah saatlerinde başlayan test sırası gece yarılarına kadar devam ederken, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kurulan özel ekipler temaslı hastaları evlerinde kontrol edip numuneleri de evlerde alıyor.

RİSKİ ARTIRIYOR

Aydın’da havaların soğuması ile birlikte gribal enfeksiyon hastalıklarına kapılan pek çok kişinin, normal grip değil Crona virüse kapıldıkları korkusuyla acil servislere akın ettiği de bildirildi. Yetkililer gereksiz yere hastanelerde oluşturulan yoğunluğun virüsün yayılma riskini arttırdığını bu nedenle belirtileri görülmedikçe meraktan ya da telaşlanarak test için hastanelere gelinmemesini istediler. (İHA)

[old_news_related_template title="Corona virüsü semptomlarının grip ve nezleden farkı" desc="Grip ve nezle vakalarının en çok yaşandığı bu mevsimde soğuk algınlığı, grip ve alerji semptomları corona virüsüyle karıştırılabiliyor. En küçük bir şeyde tedirgin olmamak için basit bir tabloyu kılavuz edinebiliriz. İşte ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri'nin hazırladığı tabloya göre corona virüsü semptomlarının diğer hastalıklarla karşılaştırılması…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/11/02/iecrop/shutterstock_1672726261_16_9_1604304502.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/saglik/corona-virus-semptomlarinin-grip-ve-nezleden-farki-6106301/"]


[old_news_related_template title="Grip ve nezle olan vatandaşlar acile koştu, corona riski arttı" desc="Diyarbakır’da havaların soğumasına bağlı olarak gribal enfeksiyon hastalıklarına kapılan vatandaşların sayısını arttırdı. Grip olan vatandaşların corona virüse kapıldıkları korkusuyla acil servisleri doldurması, gereksiz meşguliyet oluşturulan hastane önlerinde virüsün yayılma riskini arttırdı. Prof. Dr. Recep Tekin, 'Vatandaşlarda şunu istiyoruz, her üst solunum enfeksiyonunu corona virüsü gibi düşünmesinler özellikle ateş, yorgunluk, nefes darlığı gibi şikayetler eşlik eden kişilerin acillere başvurması ve test yaptırması gerekir' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/11/03/iecrop/dicle-acil-iha_16_9_1604392380.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/saglik/grip-ve-nezle-olan-vatandaslar-acile-kostu-corona-riski-artti-6109644/"]