Bahçelievler Mahallesi'nde yaşayan inşaat işçisi Necati Yıldız ve ev kadını Ayten Yıldız çifti, 3 çocuklarından biri olan 'Yusuf ' ismini verdikleri 23 aylık bebeklerini 3 yıl önce SMA Tip1 hastalığından kaybetti. İlk iki çocuklarında hiçbir sağlık sorunu bulunmayan çiftin, geçen yıl 'Umut Furkan' ismini verdikleri bir çocukları daha dünyaya geldi. Umut Furkan bebeğe, 4,5 aylıkken kontrol için gittikleri Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nde, SMA Tip 1 tanısı konulup, tedavisine başlandı.

Şu an 1,5 yaşında olan oğlunun sağlığına kavuşması için ABD'de zolgensma gen tedavisi olması gerektiğini ancak maddi durumlarının olmadığını belirten Ayten Yıldız, destek istedi.

[caption id="attachment_6178399" align="aligncenter" width="1200"] FOTO: DHA[/caption]

SESİMİZ DUYULSUN İSTİYORUZ

Oğlu Umut Furkan'ın bugüne kadar 4 doz ilaç aldığını belirten Yıldız, "Bu yeterli değil, gen tedavisi olması gerekiyor. Bunun için 2 milyon 100 bin dolar gerekiyor. Bunun için kampanya başlattık. Herkesten destek bekliyoruz. Umut Furkan, 2 yaşına girmeden gereken bu parayı toplayabilirsek tedavisi için ABD'ye gideceğiz. Aynı hastalıktan daha önce bir çocuğumu kaybettim. Umut Furkan'ı da aynı hastalık nedeniyle kaybetmek istemiyoruz. Sesimiz duyulsun istiyorum" dedi.

TOPLANAN MİKTAR ŞU AN ÇOK AZ

Bir kez daha evlat acısı yaşamak istediklerini belirten Necati Yıldız da, "Oğlumuzun ABD'ye gidip, gen tedavisi olması gerek. Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın. Yaşayan bilir, ateş düştüğü yeri yakar. Kampanya başlattık ancak toplanan miktar şu an çok az. Herkesten destek bekliyoruz. Allah rızası için Umut'a, umut olsunlar" diye konuştu.

Umut için sosyal medyadan kampanya çalışması yürüterek yardım toplamaya çalışan Sempati Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Hasret Yılmaz da, "Denizli halkının birlik ve beraberlik içinde bu çocuğu yurt dışına gönderebileceğine inanıyorum. Bütün vatandaşlarımızdan 3- 5 demeden yardım istiyorum. El ele verilirse Umut'un kurtulacağına inanıyorum" dedi. (DHA)

[old_news_related_template title="Ünlülerden SMA hastası çocuklara umut" desc="Ünlü isimler SMA'lı çocuklar için seferber oldu. Bergüzar Korel ve Hatice Şendil'in ardından sosyal medya hesaplarından canlı yayın yapan Aslı Tandoğan, Tuba Büyüküstün ve Ali Sunal, SMA hastası üç çocuk için yardım çağrısında bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/12/22/iecrop/depophotos.tubabuyukustun_16_9_1608629616.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/magazin-haberleri/unlulerden-sma-hastasi-cocuklara-umut/"]