Yıldızeli ilçesinde çobanlık yapan B.A. ismindeki 18 yaşındaki genç, vücuduna yapışan keneyi çıkarmasının üzerine bir süre sonra rahatsızlandı. Yakınları tarafından ilçe devlet hastanesine kaldırıldı. Hastanede yapılan ilk müdahalenin ardından KKKA hastalığı şüphesiyle Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Uygulama ve Araştırma hastanesinde tedavi altına alındı.

15 gün boyunca yaşam mücadelesi veren genç, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak geçtiğimiz gün akşam saatlerinde hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden gencin cenazesi ailesi tarafından teslim alınarak defnedilmek üzere Mardin'in Mazıdağı ilçesine götürüldü.

[old_news_related_template title="Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Bilim Kurulu toplandı... İşte belirtileri ve korunma yolları" desc="Türkiye'de üst üste çıkan vakalar ve ölümlerin ardından Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Bilim Kurulu toplantı yaptı. 10 Haziran itibarıyla 15 kişinin hayatını kaybettiğinin açıklandığı toplantıda, Kurban Bayramı öncesinde alınacak tedbirler ve stratejiler de belirlendi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/11/iecrop/kirim-kongo-kanamali-atesi-shutter_16_9_1591860320.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/saglik/kirim-kongo-kanamali-atesi-bilim-kurulu-toplandi-5868221/"]

SİVAS'TA ÖLENLERİN SAYISI 9'A ÇIKTI

Hayatını kaybeden gencin amcasının oğlu Aydın Sezer, “Hastamız keneden dolayı hayatını kaybetti. Keneyi kendi koparmış, keşke yapmasaydı. Ama olan oldu. Bir erkek bir kene yüzünden öldü. Hepimizin başı sağ olsun” dedi.

Gencin ölümüyle Sivas'ta KKKA şüphesiyle ölüm sayısı 9'a yükseldi. İHA