Sakarya'da bulunan bir havai fişek fabrikasında büyük bir patlama meydana geldi. Fabrikada patlamaların devam ettiği belirtilirken, içeride 150 işçinin olduğu bilgisi geldi.



Konu ile ilgili bilgiler veren Dr. Alp Sirman Sakarya'daki havai fişek fabrikasındaki patlama ile ilgili önemli uyarılarda bulundu.

Dr. Sirman, patlama sonucu ortaya çıkan renk ve pırıltı veren kimyasalların dumanı de ilgili de önemli uyarılarda bulundu. "Yakın yerleşim bölgelerinin boşaltılması gerekebilir" uyarısı yapan Dr. Sirman, "Havada yüksek oranda kanserojen gaz olabilir" dedi.

METEOROLOJİ RÜZGARA GÖRE UYARI YAPMALI

İşte Dr. Sirman'dan çarpıcı uyarılar:

Bu fabrikanın ilk patlaması değil. Patlama çok güçlü olmuş ve basınç her yerden hissedilmiş. Havada yüksek oranda zehirli kanserojen gaz ortaya çıkmış olabilir. Rüzgar güneybatıdan esiyor. Kuzeydoğudaki yerleşim yerleri uyarılmalı. Meteoroloji rüzgara göre uyarı yapmalı. Rüzgar yerleşim bölgesine doğru gelirse boşaltmak mantıklı olabilir.

[old_news_related_template title="Son dakika... Sakarya'da havai fişek fabrikasında patlama" desc="Sakarya'nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında meydana gelen patlama nedeniyle bölgeye sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/03/iecrop/aw057708_01_16_9_1593766120.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-sakaryada-havai-fisek-fabrikasinda-patlama-5908903/"]