Türkiye, corona virüsü pandemisinde tekrar zorlu bir sürece girdi. Vakaların ve yoğun bakım hasta oranının giderek arttığı görülürken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün yaptığı açıklamasında, "Salgın giderek tırmandı. Bugün biz ve dünya, virüsün saldırısı karşısında baştakinden daha zor bir dönemdeyiz." şeklinde konuştu.

'KURALLARA UYAN CEVABI BİLİYOR'

Koca, basın açıklamalarının yanı sıra sosyal medya hesabından da vatandaşları uyarmaya devam ediyor. Bakan Koca, son olarak yaptığı paylaşımda 'Tedbir mi güçlü tehdit mi? Kurallara uyanlar cevabı biliyor.' açıklamasını yaparak, önlem alınması konusunda hatırlatma yaptı.

[old_news_related_template title="Son dakika... Bilim Kurulu toplantısı sonrası Bakan Koca: Son kritik ayları yaşıyor olabiliriz" desc="Corona virüsüyle mücadele kapsamında gerçekleştirilen Bilim Kurulu toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarda bulundu. Virüs nedeniyle bugün 63 kişinin hayatını kaybettiğini vurgulayan Koca, bin 771 yeni vakanın tespit ediliğini söyledi. Toplantının başında heyecan veren bir açıklama yapacağını da ifade eden Koca, 'Çin'deki aşının Türkiye'deki ilk uygulamasına Hacettepe Üniversitesi'nde 3 sağlık çalışanında başlandı. Salgında son kritik ayları yaşıyor olabiliriz. Muhtemelen alacağımız son viraj olan önümüzdeki aylarda, hastalığa yakalanmama gayretinde olalım' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/09/16/iecrop/koca-dha1_16_9_1600281571.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-bilim-kurulu-toplantisi-sonrasi-bakan-kocadan-aciklamalar-6041207/"]