Bakan Koca, Nisan ayındaki Türk Konseyi Sağlık Bakanları toplantısının ardından corona virüsüyle mücadele için Türk Konseyi Bilim Kurulu'nun kurulduğunu ve başkanlığına Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe’nin seçildiğini hatırlattı.

Konsey ülkelerinin ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Tedarik Zinciri Grubu oluşturulduğunu vurgulayan Koca, önümüzdeki hafta İzmir’de konseye üye ülkelerden bilim insanlarının katılımı ile bir aşı çalıştayı düzenleneceğini bildirdi.

FOTO: İHA


"AŞI ÇALIŞMALARIMIZ SON HIZLA DEVAM EDİYOR"

Bakan Koca sözlerini şöyle sürdürdü:

* Korona virüs salgınında Türkiye olarak, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde başarılı bir süreç geçiriyoruz. Biz de bu süreçte, var olan imkânlarımız çerçevesinde 150’den fazla ülkeye ilaç, tıbbi cihaz, koruyucu malzeme ile bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunduk.

* Vakit, bir olma, birlik olma, ortak hareket etme vaktidir. Türk Konseyi üyeleri olarak birlikte hareket etmeli, sağlığın her alanında işbirliğini kuvvetlendirmeliyiz.

* Aşı üretimi ile ilgili çalışmalarımız son hızla devam ediyor. Yerli aşımızın üretilmesinin ardından, öncelikle Türk Konseyi üyesi kardeş ülkelerle paylaşacağımız bilgisini de vermek isterim.

* Aşının diğer ülkelerce üretilmesi durumunda ise, Türk Konseyi olarak ortak hareket edilmesinin kolay ve uygun maliyetli tedarik imkânları sağlayabileceğini düşünüyorum.

Genel Sekreter Amreyev ise Türkiye’nin corona virüsüyle başarılı mücadelesinin birçok ülkeye örnek olduğunu vurguladı. Bu zor dönemde Türkiye’nin Konsey üyesi ülkelere verdiği destek, malzeme yardımı, bilgi ve tecrübe paylaşımı için teşekkür eden Amreyev, Türk Konseyi’nin çalışmalarına sıkı işbirliği içinde devam edeceğini belirtti. İHA