Dün akşam yapılan Bilim Kurulu toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, corona virüsü salgınına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Salgından kaynaklı ölüm ve vaka sayılarının gerçek olmadığına ilişkin iddialara yanıt veren Bakan Koca, “Her vaka pozitif değildir. Her vaka hasta değildir, pozitif çıkıp semptom göstermeyenler var. Vefat sayılarındaki iddialar ise bazı belediyelerin yanıltıcı verilerine dayanıyor” dedi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) “Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, belirti göstermeyen ama testi pozitif çıkan vakaların günlük açıklanan tabloda yer almadığını açıkladı. 6 aydır bunu söylüyorduk. Süreci şeffaf yürütmediniz. Gerçekleri gizlediniz. Salgının yayılmasına engel olmadınız” açıklaması yaparken, sosyal medyada konu çok tartışıldı.

Bugün Bakan Koca yapılan eleştirilere sosyal medya hesabından attığı mesajla yanıt verdi.

Koca, Twitter'dan yaptığı paylaşımda "Bilelim ki, salgınla mücadele sürecinde, devletimiz, halkın sağlığı kadar, ulusal çıkarlarını da korumaktadır. Çünkü salgın hayatın bütün alanlarını etkilemektedir. Mesuliyeti olmayan bazı kişilerin tenkitleri, fotoğrafın bir noktasına mercekle bakıp, leke aramaktan farksızdır" ifadesini kullandı.



[old_news_related_template title="Prof. Dr. Adıyaman: Her vaka bir Covid-19 hastasıdır" desc="Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 30 Eylül'de yaptığı basın açıklamasında, her vakanın hasta kabul edilmediğini ve günlük olarak açıklanan corona virüsü verilerinde de sadece Covid-19 semptomu gösteren kişilerin yer aldığını söyledi. Koca'nın açıklaması tepkilere sebep olurken Türk Tabipleri Birliği önceki başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, 'Her vaka bir Covid-19 hastasıdır. Bakan, salgını değil sayıları kontrol altına aldı' açıklamasını yaptı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/10/01/iecrop/sinan-adiyaman-sozcu_16_9_1601542808.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/saglik/prof-dr-adiyaman-her-vaka-bir-covid-19-hastasidir-6062416/"]

[old_news_related_template title="Bakan Koca’ya tepkiler sürüyor: Pandeminin gerçek yükünü bilmeye hakkımız var" desc="Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, belirti göstermeyen ama testi pozitif çıkan vakaların günlük tabloda yer almadığını açıklaması tepki çekmeye devam ediyor. Koca’nın süreci şeffaf yürütmediğini, gerçekleri gizlediğini belirten Prof. Dr. Kayıhan Pala, 'Toplumun ve sağlık çalışanlarının #COVID19 pandemisinin gerçek yükünü bilmeye hakkı var! Hakikat er ya da geç bir gün ortaya çıkar' açıklamasını yaptı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/10/01/iecrop/kayihan-pala_16_9_1601546793.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/saglik/bakan-kocaya-tepkiler-suruyor-pandeminin-gercek-yukunu-bilmeye-hakkimiz-var-6062687/"]