Sağlık Bakanlığı, sosyal medya hesabından corona virüsü ile mücadelede önemli bir yer tutan filyasyon uygulamasına ilişkin bilgilendirici bir video paylaştı.

Filyasyonun önemine dikkat çekilen videoda, filyasyonun tanımı ve filyasyon uygulamasının aşamaları da anlatıldı. Söz konusu videoda, “Filyasyon bulaşıcı hastalık varlığında hastalığı taşıyan kişinin temas ettiği herkesin o hastalık açısından taranmasıdır. Bulaşıcı hastalıkların önlenmesinde filyasyon çalışması yapmak çok önemlidir.



Filyasyon uygulaması etkenin, temaslıların ve kaynağın belirlenmesine, koruma ve kontrol önlemlerinin alınmasına yönelik tüm çalışmaları içermektedir. Amaç; etkeni ve kaynağı erken dönemde saptayarak hastalığın yayılmasını engellemek.



Ülkemizde ilk COVID-19 vakasının açıklandığı tarihten bu yana, bütün hastalar için filyasyon çalışmaları yapılmış, salgın eğrisi ve yayılım haritası çıkarılmış, diğer tedbirlerle birlikte vaka artış hızının düşürülmesinde büyük başarı sağlanmıştır” denildi.
Öte yandan, filyasyonun uygulama aşamaları da sıralandı. İHA

[old_news_related_template title="Filyasyon ne demektir? Türkiye'de filyasyon uygulaması nasıl yapılıyor?" desc="Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada corona virüsüne karşı filyasyon çalışmalarının başladığını açıklamıştı. Bakan Koca’nın yaptığı bu açıklama sonrası internet kullanıcıları filyasyon kelimesinin anlamını aratmaya başladı. Peki corona virüsü tedavisinden önemli konulardan olan filyasyon ne demektir? Corona virüsü tedavisinde filyasyon neden önemlidir? İşte detaylar…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/15/iecrop/corona-shutter_16_9_1586955009.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/saglik/filyasyon-ne-demektir-turkiyede-filyasyon-uygulamasi-nasil-yapiliyor-5749323/"]