Aralık ayının ortalarında Çin’in 11 milyon nüfuslu Wuhan kentinde rastlanan ve kısa süre içerisinde 6 kişinin öldüğü yüzlerce insanın da hastanelik olduğu salgından etkilenenlerin 2 bine ulaşabileceği açıklanmıştı.

Ölümcül Corona virüsünün neden olduğu salgının ABD'de de ortaya çıktığı doğrulandı.

Reuters'ın haberine göre, ABD Salgın Kontrol Merkezi, ülkenin kuzey batısında yer alan Seattle şehrinde hastaneye başvuran bir kişide Corona virüsü tespit edildiğini bildirdi.



DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ UYARDI

Dünya Sağlık Örgütü Sözcüsü Tarık Jasareviç, “Önümüzdeki günlerde Çin’in diğer bölgelerinde ve diğer ülkelerde daha çok vakanın görülmesini bekliyoruz” dedi.

Bir tür zatürreye yol açan virüsün rastlandığı bölgelerde Çinli yetkililer halka “sokağa çıkmayın” uyarısı yapmıştı.

CARONA VİRÜSÜNDEN NASIL KORUNULUR?

ABD'li Uzman Dr. William Schaffner, ölümcül Corona virüsünden korunmanın yollarını şöyle sıraladı;

* Öksüren ve hapşıran insanlardan uzak durun.

* Hastalıktan korunmak için kalabalık yerlerde maske kullanın.

* Özellikle hastalığın yaygın olduğu bölgelerde (Çin'e seyahat edecekler için) canlı hayvanlarla temas etmeyin.

* Hijyen kurallarına dikkat edin. Ellerinizi en az 20 saniye boyunca sabun ve su ile yıkayın.

* İnsandan insana da bulaşabilen virüsün semptomlarını görürseniz en yakın hastaneye başvurun.

 

 

[old_news_related_template title="Corona virüsü nedir, nasıl bulaşır? Koronavirüslerin neden olduğu hastalıklar neler?" desc="Çin'de ortaya çıkan Corona virüsünde tehlike sürüyor. Dünya Sağlık Örgütü, ölümlere yol açan hastalık nedeniyle Cenevre'de kriz zirvesi düzenlenmesi çağrısında bulundu. Akciğer hastalığına neden olan Corona virüsü ile ilgili merak edilen tüm detayları sayfamızdan bulabilirsiniz. İşte Corona virüs nedir sorusunun yanıtı ve ayrıntılı açıklamalar." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/21/iecrop/corona-shutterstock_16_9_1579620908.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/saglik/corona-virusu-nedir-nasil-bulasir-koronaviruslerin-neden-oldugu-hastaliklar-neler-5580380/"]