Hekimler ve sağlık çalışanlarının giderek daha zor koşullarda sağlık hizmeti sunduklarına dikkat çeken TTB Merkez Konseyi’nden yapılan açıklamada, “bir yandan kapasiteyi aşan hasta yoğunluğu, diğer yandan da yeterli kişisel koruyucu donanıma erişilememesi nedeniyle her geçen gün daha çok sağlık çalışanı COVID-19 tanısı  almaktadır” denildi.

İŞ KAZASI BİLDİRİMİ YAPILMALI

Sağlık çalışanları arasında COVID-19 ile bağlantılı olarak gelişen olayların iş kazası olarak bildirimi yapılması gerektiğine yer verilen açıklamada, “Sağlık sistemindeki COVID-19 kaynaklı iş kazası ve meslek hastalıkları olgularının saptanabilmesi ve alınması gereken ek önlemlerin belirlenebilmesi için bu bildirimlerin yapılması büyük önem taşımaktadır. Kamu veya özel sağlık kuruluşlarında olması arasında bir fark olmaksızın, sağlık çalışanının diğer mesleki maruziyetlerin yanı sıra, Covid 19 tanısı alması durumunda da iş kazası veya meslek hastalığı bildiriminde bulunulmalıdır” ifadeleri kullanıldı.

COVID-19 İŞ KAZASI SAYILMALI

Çalışanların, çalışırken veya işten kaynaklı olarak yaralanması veya hastalanmasının iş kazası veya meslek hastalığı olarak kabul edildiği hatırlatılan açıklamada şöyle denildi: ”sağlık çalışanı veya sağlık hizmetlerinde çalışan (güvenlik, hizmetli, şoför, sekreter, vb.)  birinin solunum yollarına, göz mukozasına ya da açık yaralarına hastanın öksürük, hapşırık ve diğer vücut sıvılarının sıçraması ya da bulaşması halleri iş kazası bildirimi yapılması gereken durumlardır”

 

[old_news_related_template title="Skandal! Özel hastaneler fahiş fatura çıkartıyor" desc="Dünya corona virüsü salgınına karşı dayanışma duyguları ile seferber olurken, Türkiye’de özel hastanelerin COVID-19 hastalarını ticari meta olarak gördüğü ortaya çıktı. Pandemi hastanesi ilan edilen özel hastaneler COVID-19 hastalarından ücret almamak bir yana, yüksek faturalar çıkarıyor. Ayrıca, sağlıkçılara büyük ihtiyaç duyulan bu olağanüstü dönemde, birçok özel hastane hekimleri ve sağlık personelini ücretsiz izne gönderiyor, işten çıkarıyor. SÖZCÜ’ye önemli açıklamalarda bulunan İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Funda Barlık Obuz, Sağlık Bakanlığı’na çağrı yaptı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/30/iecrop/depophotos_16706062_16_9_1585568628.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/saglik/skandal-ozel-hastaneler-fahis-fatura-cikartiyor-5713268/"]