Sağlık Bakanı Fahrettin koca 14 Nisan'da yaptığı açıklamada toplam vaka sayısının 65 bin 111’e ulaştığını söyledi. Corona virüsü sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı bin 403’ü bulurken, toplam iyileşen kişi sayısı 4 bin 799’a yükseldi.



Türkiye'nin pek çok yerinden gelen taburcu haberleri ise sevindiriyor.

DİYARBAKIR



Diyarbakır'da corona virüsü tedavileri tamamlanan ve aralarında 87 yaşında bir hastanın da olduğu 12 kişi, sağlık çalışanlarının alkışları eşliğinde taburcu edildi.

HAKKARİ



Hakkari'de çalıştığı hastanede 'Covid-19' tedavisi gören hastane personeli 37 yaşındaki Ziya Müezinoğlu, mesai arkadaşlarının alkışları arasında taburcu edildi.

MARDİN



Kızıltepeli tır şoförü 33 yaşındaki Ferhat Bozan ve 61 yaşındaki Hıdır Atasoy, 15 gün önce yüksek ateş ve eklem ağrıları şikayetiyle hastaneye başvurdu. Her iki şahıs da yapılan corona virüsü testlerinin pozitif çıkması üzerine tedavi altına alındı. Yapılan tetiklerin ardından hastaneye yatırılan Bozan ve Atasoy, 15 gün sonra virüsü yenerek taburcu edildi. Tedavi gördükleri bölümden izolasyon kurallarına uygun bir şekilde taburcu edilen ve sağlık çalışanları tarafından evlerine uğurlanan şahıslar büyük sevinç yaşadı.

İSTANBUL



Sultangazi'de özel bir hastanede corona virüsü teşhisi konulan 2 kişinin tedavisi tamamlandı. Sağlığına kavuşan hastalar, taburcu edildi. 85 yaşındaki bir kadın hasta ile 29 yaşındaki bir erkek hasta doktor ve hemşirelerin alkışlarıyla evine uğurlandı.

ZONGULDAK



Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 22 gün önce rahatsızlanan 50 yaşındaki Gönül Atay ile 7 gün önce rahatsızlanan 32 yaşındaki Ferda Sezginin corona virüsü testleri pozitif çıktı. Özel hastanede tedaviye alınan Gönül Atay ve Ferda Sezgin, sağlıklarına kavuşarak bugün sağlık personellerinin alkışları eşliğinde taburcu edildi.

KARS



Kars Harakani Devlet Hastanesi’nde Mart ayı içerisinde corona virüsü tanısı konulan 32 yaşındaki Mustafa Çelik, tedavisinin tamamlanmasının ardından alkışlar eşliğinde taburcu edildi.

ÇANAKKALE



Çanakkale'nin Çan ilçesinde, corona virüsü testlerinin pozitif çıkması üzerine tedavi altına alınan 87 yaşındaki Hüseyin Öztürk  ile 65 yaşındaki kızı Zahide Uslu ve 39 yaşındaki torunu Mehmet Uslu, hastalığı yenip, taburcu oldu.

Babası ve oğluyla sağlık çalışanlarının alkışlarla taburcu ettiği Zahide Uslu, "Allah sağlıkçılarımızın ayaklarına taş, gözlerine yaş değdirmesin" dedi.

YOZGAT



Yozgat'ta yaşayan 58 yaşındaki Ayten İncekoca nefes darlığı, 18 yaşındaki Hacı Emre Akkan da yüksek ateş şikayeti ile pandemi hastanesi olarak hizmet veren Yozgat Şehir Hastanesi'ne başvurdu. İncekoca ile Akkan'ın yapılan corona virüsü testi pozitif çıktı. Bunun üzerine 2 kişi tedavi altına alındı. 5 gün yoğun bakımda kalan İncekoca 19, Akkan ise 7 günlük tedavilerinin ardından koronavirüsü yenerek, taburcu edildi. Hastanedeki işlemlerinin ardından 2 kişi, odalarından çıktıktan sonra koridordaki sağlık çalışanları tarafından alkışlandı. İncekoca ile Akkan, sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

ÇORUM



Çorum'un Sungurlu ilçesinde corona virüsü salgını nedeniyle karantinaya alınarak tedavileri tamamlanan 3 kişi, sağlık görevlilerinin alkışlarıyla taburcu oldu. 8 Nisan tarihinde Covid-19 teşhisiyle Sungurlu Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan Emsaliye Bizet isimli hastane personeliyle anne ve babası, 6 günde Covid-19'u yenerek mesai arkadaşlarının alkışları ile taburcu edildi.

İHA/DHA

[old_news_related_template title="Plazma nakledilen 78 yaşındaki hastanın corona testi negatife döndü" desc="Antalya'da corona virüsü hastalığını yenen 27 yaşındaki Çağlar Çolak'ın, plazma bağışında bulunduğu 78 yaşındaki hastanın corona virüsü testi negatife döndü .Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Bülent Aydınlı, 'Şu an hastamızın sağlık durumu iyi. Bu güzel bir gelişme' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/14/iecrop/antalya-plazma-tedavisi-dha_16_9_1586873088.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/saglik/plazma-nakledilen-78-yasindaki-hastanin-corona-testi-negatife-dondu-5748116/"]