Olay, öğlen saatlerinde, Niğde Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde meydana geldi. Denizli'den kente araç satın almak için gelen Erkan Görgen, daha önce irtibat kurduğu satıcı Resul E. ile terminalde buluştu. Satın alacağı aracı kontrol eden Görgen, daha sonra 30 bin TL'yi aracın içine bırakıp, Resul E. ile sigorta işlemlerini yapmaya gitti. İşlemlerin tamamlanmasının ardından aracı dönen ikili, parayı bulamadı.

ARKADAŞLARI İLE ORGANİZE OLMUŞ

Bunun üzerine Görgen, durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerince olayla ilgili inceleme başlatıldı.  İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekiplerince yapılan çalışmada çevredeki güvenlik kamerası görüntüleri incelendi. Görüntülerde aracın yanına gelen iki kişinin parayı alıp, kaçtığı ortaya çıktı. Yapılan araştırmada bu iki kişinin Resul E.'nin arkadaşları olan Ç.O. ve V.E. olduğu belirlendi. Şüphelilerin adreslerinin tespit edilmesinin ardından Ç.O. ve V.E. düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Para da Erkan Gönger'e teslim edildi.

[old_news_related_template title="Trafik kazası dolandırıcılığına dikkat! Çarpıcı yöntem..." desc="İstanbul Barosu Başkanı Avukat Mehmet Durakoğlu, ölümlü ya da yaralamalı trafik kazalarının ardından olay yeri ve hastane koridorlarında ortaya çıkıp, mağdurları en zor anlarında 'alacakları tazminatı adlarına tahsil etme' vaadiyle kandırarak, haksız kazanç elde eden 'kaza simsarlarına' karşı hukuk mücadelesi başlattıklarını söyledi. Kazazedelerin yaşadıkları travmadan faydalanan 'kaza simsarlarına' karşı vatandaşları uyaran Durakoğlu 'Türkiye´deki tüm barolar olarak bunlarla mücadele bayrağı açtık. Bu kişileri şikayet ederek davalar açıyor, kararlar alıyoruz. Ancak en önemlisi yurttaşlarda bu bilincin oluşması ve kendilerine bu şekilde yaklaşan insanlara itibar etmemeleri' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/14/iecrop/shutterstock_345218948_16_9_1581665990.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/sigorta/trafik-kazasi-dolandiriciligina-dikkat-carpici-yontem-5624612/"]