Daha önce hakkında casusluk suçlamaları yapılan Çin'in sosyal medya devi TikTok bir darbe daha aldı.

Dünyanın en büyük internet mağazalarından biri olan Amazon, çalışanlarının telefonlarında TikTok uygulamasını görmek istemiyor.

Amazon, Çin kökenli uygulamanın casusluk suçlamaları sonrasında güvenlik riski taşıdığını belirtti.

Amazon çalışanları yalnızca bilgisayarlarından Amazon web tarayıcısını kullanarak TikTok'un internet sayfasını açabilecek.

[old_news_related_template title="ABD Dışişleri Bakanı: TikTok'u yasaklayabiliriz" desc="ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, 'TikTok dahil Çin merkezli sosyal medya uygulamalarını yasaklamayı kesinlikle değerlendirdiklerini' açıkladı. Dünyada 2 milyar kez indirilen ve Türkiye'de yaklaşık 30 milyon kullanıcısı olan TikTok hakkında birçok ülkede farklı gerekçelerle soruşturma açılmıştı. Türkiye’de de Kişisel Verilerin Korunması Kurulu uygulamanın şahsi bilgileri ihlal edip etmediğini araştırmak üzere geçen hafta TikTok hakkında inceleme başlatmıştı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/07/iecrop/shutterstock_1451827259_16_9_1594100789.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/abd-disisleri-bakani-tiktoku-yasaklayabiliriz-5915597/"]