Hindistan'ın batı Bengal bölgesinde bir köy havuzunda parlak sarı renkli bir kaplumbağa bulundu. Nadir bulunan bu hayvan, renginin farklı olmasından dolayı çok ilgi çekiyor ve erimiş bir hamburger peynirine benzetiliyor.

Hint Kanatlı ya da Hint Flep Kabuğu adı verilen bu kaplumbağa nadir görülen bir tür olarak kayıtlardaki yerini almış durumda.


Normalde yeşil olan Hint Kanatlı Kabuk kaplumbağası tipik olarak Güney Asya'da bulunuyor ve ortalama 22-35 cm uzunluğunda olabiliyor. Ağustos ayında da aynı türden bir hayvan keşfedilmişti.

[old_news_related_template title="Nepal'de dünyanın 5. altın renkli kaplumbağası bulundu" desc="Nepal'de altın renkli bir kaplumbağa bulundu. Yerel halk, nadir görülen mutasyona sahip kaplumbağayı, 'Hindu tanrısı Vishnu'nun enkarnasyonu olarak´ kabul etti. Uzmanlar, kaplumbağanın dünyada görülen 5. altın renkli kaplumbağa olduğuna inanıyor. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/08/20/iecrop/nepaldha_16_9_1597920667.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/nepalde-dunyanin-5-altin-renkli-kaplumbagasi-bulundu/"]

Sürüngen uzmanı Kamal Devkota, bu hayvanın derin manevi önemi olduğunu belirtti. Nepal'de sadece altın renkli hayvanlar değil, kaplumbağalar genel olarak önemli dini ve kültürel değere sahip.

Hindu mitolojisinde kaplumbağanın üst kabuğu gökyüzünü, alt kabuğu ise dünyayı ifade ediyor. Altın kaplumbağa, dikkat çekici rengini, renk pigmentasyonu kaybıyla karakterize edilen bir durum olan kromatik lösizme borçlu.