Twitter'dan yapılan bilgilendirmede, siber saldırıyı düzenleyenlerin şifrelere nasıl eriştiği konusunda herhangi bir delile ulaşılamadığı ifade edildi.

Şimdilik kullanıcıların şifrelerinin sıfırlanmasına gerek görülmediği belirtilirken siber saldırının ardından yalnızca önlem olarak son 30 gün içinde şifresini değiştirmeye çalışanların hesaplarının kilitlendiği bildirildi.

Ayrıca ek önlem olarak da şifre sıfırlamanın durdurulduğu belirtildi.

Hesaplarına erişim sağlayamayanların endişe etmemesi gerektiği ifade edilen açıklamada her hesabı kilitlenenin hesabının ele geçirildiğini düşünmemesi gerektiği belirtildi ve incelemelerin sürdüğü açıklandı.

Twitter, hesabını kaybeden kişilere hesaplarının doğru şekilde geri verilmesi üzerinde çalıştıklarını ifade etti.

[old_news_related_template title="Twitter'da hacker şoku! Ünlü isimlerin hesapları etkilendi" desc="Aralarında ABD'de Demokrat Parti başkan adayı Joe Biden, iş adamları Bill Gates ve Elon Musk ile Apple ve Uber'in de bulunduğu milyonlarca takipçili bazı Twitter hesaplarının ele geçirildiği öne sürüldü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/16/iecrop/twitter-shutter_16_9_1594876752.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/twitterda-hacker-soku-unlu-isimlerin-hesaplari-etkilendi-5933828/"]