Bill Gates, Elon Musk, Kanye West, ABD'nin başkan adaylarından demokrat Joe Biden ve dünyanın en zengin iş insanı Amazon'ın kurucusu Jeff Bezos'un Twitter hesapları düzenlenen bir siber saldırı sonrasında ele geçirilmişti.

Siber saldırıyı düzenleyenler ele geçirdikleri hesaplardan mesajlar paylaşarak Twitter kullanıcılarından ele geçirdikleri hesapların adıyla para toplamaya çalışmıştı.

Sadece yarım saat içinde de 50 bin dolar toplamayı başaran siber saldırganlar, Twitter'ın uzun süren uğraşları sonrası hesaplardan el çektirilmişti.

Saldırı sonrası ABD'de başlayan güvenlik tartışması Kongre'ye de taşındı ve Cumhuriyetçi Kongre üyeleri Amazon.com, Apple, Google ve Facebook gibi firmaların CEO'larının yanında Twitter'ın CEO'su Jack Dorsey'nin de ifade vermek üzere çağrılmasını istedi.

[old_news_related_template title="Twitter'da hesabı hacklenen kullanıcılar tazminat alabilir mi?" desc="Dünyaca ünlü isimlerin Twitter hesaplarının hacklenmesi, mağdur olan kullanıcıların haklarını nasıl alacağı sorusunu gündeme getirdi. Bilişim Hukuku Derneği'nden yapılan açıklamaya göre yüksek miktarlarda parasını kaybeden mağdur kişilere Twitter'ın güvenlik yükümlülüğünü yerine getirmemesi sebebiyle tazminat hakkı doğdu. Türkiye'de ise durum daha farklı. Twitter’ın Türkiye’de yasal olarak muhatap alınacak bir bürosu ve temsilciliği yok. Hackin kaynağı Türkiye ise bu kişilerin tespiti ve zararın giderilmesi için dava açılabilir, ancak yurt dışı ise, o ülkede yasal işleme başvurabilir. Ya da Twitter’ın bürosu olan ülkelerde dava açılabilir. Twitter'ın Türkiye'de yasal bir muhatabı olmadığı için yasal süreç sonucunda alınan kararların bağlayıcılığı bulunmuyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/17/iecrop/shutterstock_1699338820_16_9_1594971319.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/twitterda-magdur-olan-kullanicilar-tazminat-alabilir-mi-5936233/"]