13 Nisan... Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Tarabya’daki Huber Köşkü’nde video konferans yönte­miyle düzenlenen kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada “Ül­kemiz sadece koronavirüsten değil aynı zaman­da bu medya ve siyaset virüslerinden de inşallah kurtulacaktır” dedi.

Sonra...

24 Nisan... “Libya’da şehit düşen MİT mensu­bunun kimliğini ifşa etme” suçlamasıyla tutuklu bulunan Odatv Sorumlu Haber Mü­dürü ve Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, Odatv Ge­nel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Odatv gönüllü mu­habiri Hülya Kılınç, Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel ve diğer iki gazeteci hak­kındaki soruşturma İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca tamamlandı. Hazırlanan iddianamede gazeteci­lerin 8 yıldan 17 yıla kadar hapisleri istendi.

30 Nisan... İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Fox TV sunucusu Fatih Portakal hakkında Ban­kacılık Kanunu’nun 74’üncü maddesini ihlal ettiği ge­rekçesiyle bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

20 Nisan’da Medya Mahallesi’nin konuğuydum...


30 Nisan... Daha önce TELE1 TV’ye ve Fatih Por­takal’ın sunduğu FOX Ana Haber’e 3 kez yayın durdur­ma cezası veren RTÜK bu kez Halk TV’deki Ayşe­nur Arslan’ın sunduğu Medya Mahallesi prog­ramına 5 kez program durdurma cezası verdi.

30 Nisan... Cumhur­başkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un, Kuzgun­cuk’ta kiraladığı araziye yap­tırdığı şömine ve çardağın İs­tanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılmasına ilişkin haberin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’n­ca başlatılan soruşturma çerçevesinde Cumhuriyet Gazetesi’nde dört isim İstan­bul Emniyet Müdürlüğü’ne giderek ifade verdi.

30 Nisan... Basın İlan Kurumu, son zamanlar­da SÖZCÜ ve Korkusuz gazetelerine karşı ceza­lar kesti. SÖZCÜ Gazetesi avukatı İsmail Yılmaz, “Bu kararlar hukuka aykırı” dedi ve uygulamaya tepki gös­terdi.

Medya virüsünün, korona virüsünden daha tehlikeli olduğu ortaya çıktı!

‘Basın özgürlüğünün ağırlığı daha fazla’


16 Şubat 2017... Cumhur­başkanı Erdoğan, Katar’da El Arab gazetesine konuştu. Erdoğan, basın özgür­lüğünün kısıtlandığı yolundaki eleştirilere ilişkin olarak, “Türki­ye’de basın özgür­lüğü, Batı’daki pek çok ülkeden fazla” değerlen­dirmesi yaptı.

Sonra...

Almanya Federal Adalet Mahkemesi


1 Mayıs... Almanya’da Federal Adalet Mahkemesi, basın özgürlüğünü destek­leyen bir karara imza attı. Mahkeme, Alman ordusu­nun “gizli” ibareli belgeleri­ni yayınlayan Westdeutsche Allgemeine Gazetesi’ne karşı “telif haklarının ihlali” gerekçesiyle ihtiyati tedbir kararı alınmasını talep eden hükümeti haksız buldu. Gazetenin Alman ordusu­nun Afganistan misyonu ile ilgili hazırlanan belgelerini yayınlamasının basın öz­gürlüğü kapsamında değer­lendirilebileceğine hükme­den mahkeme, belgelerin yayınlanmasının kamu çıkarına olduğuna kanaat getirdi. Mahkeme Başka­nı Thomas Koch, karar gerekçesini okurken, “Basın özgürlüğünün ağırlığı daha fazladır” ifadesini kullandı. Söz konusu belgeler, Alman ordusunun 2001- 2012 yılları arasında Afganis­tan’da yürüttüğü faaliyetlere ilişkin gizli haftalık askeri raporlardan oluşuyor. Bazı federal milletvekiline verilen belgelerin yalnızca kısal­tılmış halleri kamuoyunun bilgisine sunulmuştu. Ancak Westdeutsche Allgemeine, belgelerin tamamını yayın­lamıştı. Alman hükümeti bunun üzerine, gazetenin telif haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle mahkemeye ihtiyati tedbir başvurusunda bulunmuştu.

Barışlar… Ayşenur… Cumhuriyet


Örneğin... “Şu gazeteci tutuklanmalı” diyen ihbarcı gazeteci muteber! Ekranda, “Ben adamı bitiririm” diyen FETÖ işbirlikçisi gazeteci racon kesebiliyor!

Atatürk’e hakaret edersen sorun yok!…

Şu yazıyı kaleme alabilirsin: “Duvardan ‘Onların işleri meşveret iledir’ âyeti indirilip, yerine ‘Hakimiyet milletindir’ yazısı asılmıştır. Böylece vatanı düşmandan, padişahı da esaretten kurtarmak üzere açılan Ankara Meclisi, 2 sene sonra 1 Kasım 1922’de padişahın da ipini çekmiş; sivil bir darbe ile rejimi tamamen değiştirmiştir...”

Hemen ekleyelim:

Barışlar, Murat Ağırel, Cumhuriyet Gazetesi, Ayşenur Arslan, Fetullah’a karşı en büyük mücadeleyi vermiş...…Geçmişleri tertemiz olan isimlerdir!