LimiteD şirket kurucu ortağı ve imza yetkilisi olarak halen görev yapmaktayım. Daha önce SSK’lı olarak prim günüm var. Kendime ait olmayan bir şirkette 1260 gün SSK’lı çalışarak 4/a statüsünden emekli olmak istiyorum. Mali müşavirimiz bunun mümkün olmadığını söylüyor. Sağlıklı bilgiyi sizden rica edebilir miyim? Ünzile Yıldız

Mali müşavirinizin karşı çıkma gerekçesini belirtmediğinizden o konuda yorum yapamıyorum. Ancak 5510 sayılı SS ve GSS Kanunu açısından başka bir işyerinde SSK (4/a) kapsamında çalışmanızda sakınca yok. Kişinin aynı anda hem Bağ-Kur hem de SSK kapsamında çalışması durumunda hangi sigortalılık halinin geçerli olacağı ise çalışmanın geçtiği döneme göre değişiyor.

1 Mart 2011 öncesi dönemde, kişinin aynı anda hem Bağ-Kur hem de SSK kapsamında çalışması olması halinde, ilk önce başlayan sigortalılık hali geçerli sayılıyordu. Bağ-Kur kapsamında sigortalı olan kişi, bu sigortalılığı devam ederken SSK kapsamında çalışmaya başlaması halinde, Bağ-Kur sigortalılığı geçerli sayılıyordu. Bu bağlamda, Bağ-Kur sigortalılığı devam ederken son 3.5 yıl SSK kapsamında çalışıp, SSK statüsünden emekli olabilmek mümkün olmuyordu. Bağ-Kur kapsamında sigortalı sayılmayı gerektiren çalışmanın sona erdirilmesi gerekiyordu.

5510 sayılı Kanun’un 53. maddesinde 1 Mart 2011 tarihinde yapılan değişiklikle, bu tarihten itibaren SSK kapsamındaki sigortalılığın, Bağ-Kur kapsamındaki sigortalılığa üstünlüğü kabul edildi. 1 Mart 2011 tarihinden itibaren, aynı anda SSK ve Bağ-Kur kapsamında sigortalı sayılmayı gerektiren çalışma halinde, SSK kapsamındaki sigortalılık geçerli sayılıyor. Bu durumda Bağ-Kur kapsamındaki çalışma için prim ödenmiyor. Ancak SSK sigortalılığının sona ermesi durumunda, Bağ-Kur sigortalılığı aktif hale geliyor ve Bağ-Kur primi ödemeye devam ediliyor. Bu bağlamda, Bağ-Kur kapsamında sigortalı olan kişinin, bu sigortalılığı devam ederken bir başka işyerinde SSK kapsamında çalışmaya başlayıp son 3.5 yıl SSK kapsamında prim ödeyerek, SSK statüsünden emekli olması mümkün olabiliyor.