Armutlu kereviz: Malzemeler



  • 2 orta boy kereviz

  • 1 büyük boy armut

  • 2-3 adet havuç

  • 1 orta boy soğan

  • Taze kişniş

  • 1 tatlı kaşığı zencefil rendesi

  • 1 tatlı kaşığı bal

  • Sarımsak

  • 2 adet portakalın suyu

  • Tuz-karabiber

  • Zeytinyağı


Özel Notlar


Çok uzun bir süre yirmili yaşlarıma kadar kerevizin tadını bilmedim hatta az miktarda çorbaların içinde dahi tüketemedim. Bu tarifle birlikte kereviz ile hikayemiz bambaşka bir yöne ilerledi. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

Armutlu kereviz: Tarif


Adım 1:
Düdüklüye ince kıyım soğan, havuç rendesi, zeytinyağı ve sarımsağı hafif kavuruyoruz. Kerevizleri atmadan önce az zencefil rendesi,kişniş, bal ve tuz ekliyoruz.

Adım 2:
Küp küp doğradığımız armutları ve portakal suyunu ekleyip düdüklüde 15 dakika pişiriyoruz. Üzerine dereotu ile servis edebilirsiniz.

Sonrasında hepinize, afiyet olsun...