Arnavut ciğeri tarifi için: Malzemeler
- 500 gram dana ciğer
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı toz kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı kekik
- 1 yemek kaşığı pul kırmızı biber
- Tuz-karabiber
- Kırmızı soğan
Özel notlar
Ciğerleri iyice yıkadıktan un ile bulama işini hızlı yapmamız lazım ki un hamura dönüşmesin!
Arnavut ciğeri tarifi için: Tarif
Adım 1:
Dana ciğeri istediğiniz boyutta küp küp doğruyoruz. Un-toz kırmızı karışımını tel bir süzgeçe alıp üzerine ciğerleri ekleyelim. Eleyerek tüm ciğerlerin karışıma bulandığından emin olduktan sonra derin ve kızgın sıvı yağda kızartalım. Yaklaşık 3 dakika kadar kızartmamız yeterli olacaktır. Üzerine taze kekik ve pul biber ve isteğe bağlı patates kızartması ile servis edebilirsiniz.
Sonrasında hepinize, afiyet olsun...