Arnavut ciğeri tarifi için: Malzemeler



  • 500 gram dana ciğer

  • 1 su bardağı un

  • 2 yemek kaşığı toz kırmızı biber

  • 1 yemek kaşığı kekik

  • 1 yemek kaşığı pul kırmızı biber

  • Tuz-karabiber

  • Kırmızı soğan


Özel notlar


Ciğerleri iyice yıkadıktan un ile bulama işini hızlı yapmamız lazım ki un hamura dönüşmesin!

Arnavut ciğeri tarifi için: Tarif


Adım 1:
Dana ciğeri istediğiniz boyutta küp küp doğruyoruz. Un-toz kırmızı karışımını tel bir süzgeçe alıp üzerine ciğerleri ekleyelim. Eleyerek tüm ciğerlerin karışıma bulandığından emin olduktan sonra derin ve kızgın sıvı yağda kızartalım. Yaklaşık 3 dakika kadar kızartmamız yeterli olacaktır. Üzerine taze kekik ve pul biber ve isteğe bağlı patates kızartması ile servis edebilirsiniz.

Sonrasında hepinize, afiyet olsun...