Elmalı turta tarifi için: Malzemeler



  • 3 su bardağı un

  • 1 paket vanilya

  • 1 paket krem şanti ( olayı burada yağ bazlı olduğu için pudra şekeri yerine içinde yine şeker olan krem şanti kullanıyoruz)

  • 3 yemek kaşığı nişasta

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 yemek kaşığı tuz ( ben tartı bir tık tuzlu seviyorum)

  • Yarım çay bardağı soğuk sirke

  • 1 yumurta

  • Yarım su bardağı sıvı yağ

  • Yarım su bardağı yoğurt

  • 3-4 limon kabuğu rendesi


İç harcı için;




  • 4 elma rendesi

  • Bol ceviz

  • Yarım su bardağı şeker

  • 4 yemek kaşığı tarçın


Özel notlar


Elde ettiğiniz hamurun tadına dilinizin ucuyla bakın ekşimtrak bir tat olması gerekiyor o yüzden elinizi korkak alıştırmayın.içindeki sirke ve tereyağı sayesinde kıtırlığı da uzun süre kalıcı olacaktır.

Elmalı turta tarifi için: Adımlar


Adım 1:
Turta hamuru için tüm malzemeleri aynı anda karıştırdıktan sonra yoğurduğunuz hamurumuzu buzdolabında 1 saat dinlendiriyoruz.

Adım 2:
Iç harcı için tüm malzemeleri geniş bir tavaya alıp güzelce kavuruyoruz.

Adım 3:
Turta hamurunu 2 parçaya ayırıyoruz. İlk parçayı kalıbın dibine elimizle yerleştiriyoruz. Üzerine elmalı harcımızı ekleyip en üstüne şerit parçalar haline getirdiğimiz hamur parçalarını dizip 250 derecede 5 dakika; 180 derecede 15 dakika pişiriyoruz.

Sonrasında hepinize, afiyet olsun...