Et şinitzel tarifi için: Malzemeler



  • 4 dilim dövülmüş antrikot

  • 2 adet yumurta

  • Ekmek kırıntısı

  • Eski kaşar rendesi

  • Limon kabuğu rendesi

  • Taze kekik

  • 1 su bardağı un

  • Zeytinyağı

  • Tuz-karabiber


Özel notlar


Eti maksimum serçe parmak kalınlığına kadar inceltelim. Isterseniz eti dövdürmeden kendiniz de kesebilirsiniz.

Et şinitzel tarifi için: Adımlar


Adım 1:
Öncelikle karışımlarımızı hazırlıyoruz.
1-) Karışım; un, tuz, karabiber
2-) Karışım; yumurta, tuz
3-) Karışım; ekmek kırıntısı, taze kekik, limon kabuğu ve eski kaşar rendesi

Adım 2:
Etleri sırasıyla 1.2. ve 3.karışıma bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz. Piştikten hemen sonra üzerine taze kekik ve mandalina suyu ekleyebilirsiniz.

Sonrasında hepinize, afiyet olsun...