Sözcü Plus Giriş

Et şinitzel tarifi için: Malzemeler

  • 4 dilim dövülmüş antrikot
  • 2 adet yumurta
  • Ekmek kırıntısı
  • Eski kaşar rendesi
  • Limon kabuğu rendesi
  • Taze kekik
  • 1 su bardağı un
  • Zeytinyağı
  • Tuz-karabiber

Özel notlar

Eti maksimum serçe parmak kalınlığına kadar inceltelim. Isterseniz eti dövdürmeden kendiniz de kesebilirsiniz.

Et şinitzel tarifi için: Adımlar

Adım 1:
Öncelikle karışımlarımızı hazırlıyoruz.
1-) Karışım; un, tuz, karabiber
2-) Karışım; yumurta, tuz
3-) Karışım; ekmek kırıntısı, taze kekik, limon kabuğu ve eski kaşar rendesi

Adım 2:
Etleri sırasıyla 1.2. ve 3.karışıma bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz. Piştikten hemen sonra üzerine taze kekik ve mandalina suyu ekleyebilirsiniz.

Sonrasında hepinize, ev gurmesinden afiyet olsun…

Paylaş Tweet social-whatsapp Whatsapp Paylaş more