Etli makarna tarifi için: Malzemeler
- 500 gram kuşbaşı et
- 2 su bardağı et suyu
- Yarım paket mantı tipi hazır makarna
- Soğan
- 1 yemek kaşığı pekmez
- Tereyağı
- Tuz-karabiber
Özel notlar
Fırın kabınızın üzerini fırınlamadan önce mutlaka ıslatılmış bir yağlı kağıt ile kapatalım. Yoksa makarnalarımız kuruyabilir.
Etli makarna tarifi için: Tarif
Adım 1:
Tavaya tereyağını alıp kuşbaşı etleri mühürleyelim. En son karabiber ve tuzu ekleyip kenarda bekletelim. İçini kestiğimizde dışı pişmiş içi kanlı olması gerekiyor. Yani bu işlemi toplam 5 dakikada bitirmemiz lazım.
Adım 2:
Makarnaları et suyu ile haşlayalım. Isterseniz üzerine normal su da ekleyebilirsiniz. Soğanları piyazlık doğrayıp pembeleşinceye kadar kavuralım en son üzerine pekmezi de ekleyip karamelize edelim.
Adım 3:
Makarnaların içine 1’ er kuşbaşı parça et koyup fırın kabımıza alalım. Üzerine karamelize soğanları ekleyip 180 derecede 20 dakika fırınlayalım.
Sonrasında hepinize, afiyet olsun...