Sözcü Plus Giriş

Etli nohut tarifi için: Malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı et
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • Soğan
  • Acı süs biber
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Tuz-karabiber

Özel notlar

Bu tarif için bir döküm tencere hiç fena olmaz. Ağır ağır pişmesi gerekiyor.

Etli nohut tarifi için: Adımlar

Adım 1:
Bol tereyağında soğanları çok öldürmeden kavuralım üzerine etleri ve acı süs biberi atıp kısık ateşte kapağı kapalı 1 saat kadar pişirelim. Daha sonra içine haşlanmış nohut, salça ve tuz-karabiberleri ekleyip yarım saat kadar daha pişirelim. Karamelize olmuş et-soğan üzerinde lezzetli nohutlarımız ve en sonda acı bir tat.

Sonrasında hepinize, ev gurmesinden afiyet olsun…

Paylaş Tweet social-whatsapp Whatsapp Paylaş more