İncirli tart tarifi için: Malzemeler
- 1,5 su bardağı un
- Yarım su bardağı nişasta
- 240 gram tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi
- 2 yemek kaşığı soğuk su
Pastacı kreması için;
- Yarım kg süt
- 1 vanilya çubuğu yada toz vanilya
- 5 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağından az şeker
- Yarım su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı un
- 6 yemek kaşığı krema
- Limon kabuğu rendesi
- 1 adet limon suyu
Özel notlar
Tart hamurunu bekletmek biraz uzun sürebilir o yüzden bir gece önceden yapmanızı tavsiye ederim. Ama sonucuna değecek!
İncirli tart tarifi için: Adımlar
Adım 1:
Tart hamuru için tüm malzemeleri aynı anda karıştırdıktan sonra yoğurut hamurumuzu buzdolabında 2-3 saat dinlendiriyoruz. Dinlerdikten sonra tart kalıbına alıp 170 derecede 30 dakika pişiriyoruz.
Adım 2:
Ayrı bir tencerede çiğ krema haricindeki tüm pastacı kreması malzemelerini kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Piştikten sonra çiğ kremayı ekleyip soğuması için dinlendiriyoruz.
Adım 3:
Fırından çıkan tartımız ılındıktan sonra kremamızı da üzerine ekliyoruz. Kremanın üzerine halka halinde doğradığımız incirlerimi diziyoruz.
Sonrasında hepinize, afiyet olsun...