İncirli tart tarifi için: Malzemeler



  • 1,5 su bardağı un

  • Yarım su bardağı nişasta

  • 240 gram tereyağı

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 1 tatlı kaşığı mahlep

  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi

  • 2 yemek kaşığı soğuk su


Pastacı kreması için;




  • Yarım kg süt

  • 1 vanilya çubuğu yada toz vanilya

  • 5 adet yumurta sarısı

  • 1 su bardağından az şeker

  • Yarım su bardağı nişasta

  • Yarım su bardağı un

  • 6 yemek kaşığı krema

  • Limon kabuğu rendesi

  • 1 adet limon suyu


Özel notlar


Tart hamurunu bekletmek biraz uzun sürebilir o yüzden bir gece önceden yapmanızı tavsiye ederim. Ama sonucuna değecek!

İncirli tart tarifi için: Adımlar


Adım 1:
Tart hamuru için tüm malzemeleri aynı anda karıştırdıktan sonra yoğurut hamurumuzu buzdolabında 2-3 saat dinlendiriyoruz. Dinlerdikten sonra tart kalıbına alıp 170 derecede 30 dakika pişiriyoruz.

Adım 2:
Ayrı bir tencerede çiğ krema haricindeki tüm pastacı kreması malzemelerini kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Piştikten sonra çiğ kremayı ekleyip soğuması için dinlendiriyoruz.

Adım 3:
Fırından çıkan tartımız ılındıktan sonra kremamızı da üzerine ekliyoruz. Kremanın üzerine halka halinde doğradığımız incirlerimi diziyoruz.

Sonrasında hepinize, afiyet olsun...