Sözcü Plus Giriş

İstiridye mantarlı risotto tarifi

İtalyanların meşhur rissottosu yada pilavı diyebiliriz en basit tabiriyle. Yanında et yada salata ile yapı zor ama başlı başına bir davet tabağı diyebiliriz.

Ev Gurmesi
11:26 -
İstiridye mantarlı risotto tarifi

Özel Notlar

Bu tarifte pirinçleri önceden suda bekletmiyoruz yada yıkamıyoruz.

İstiridye mantarlı risotto: Malzemeler

  • 2 su bardağı kırık pirinç
  • 1 su bardağı kemikli tavuk suyu
  • Sebzeler
    • Kuru soğan
    • Havuç
    • Kereviz sapı
  • Tereyağı
  • Zeytinyağı
  • İstiridye mantarı
  • Parmesan yada eski kaşar
  • Taze fesleğen
  • Tuz-karabiber

İstiridye mantarlı risotto: Tarif

Adım 1:
Düdüklü tencereye kereviz sapı, havuç ve kemikli tavukları yerleştirip tuz ve su ekledikten sonra pişmeye bırakıyoruz. Kereviz saplarının diğer malzemelere göre oranı bir tık daha fazla olursa pirinçlerimiz o kadar lezzetlenir. Örneğin 2 havuç koyuyorsak 8-10 kereviz sapı koyabiliriz. 1 adet kemikli tavuk butu yeterli olacaktır.

Adım 2:
Pilav tenceresinin içine soğanları olabildiğince küçük doğrayıp hatta rendeleyip 3 yemek kaşığı tereyağı ve 6 yemek kaşığı zeytinyağında kavuruyoruz. Soğanlar tam öldükten sonra istiridye mantarlarını jülyen doğrayıp birlikte 5 dakika kadar pişiriyoruz. Pirinçleri yıkamadan bu harca ekleyip düdüklüde hazırladığımız sebze-tavuk suyundan kepçe ile yavaş yavaş ekliyoruz. Bu esnada ateş orta seviyede olmalı ki pirinçler ne diri kalsın ne de lapa olsun.

Adım 3:
Pişen risottomuzun üzerine ister eski kaşar ister parmesanı rendeleyip üzerine de değirmen karabiber ve taze fesleğen ile servis edebilirsiniz.

Sonrasında hepinize, ev gurmesinden afiyet olsun…

Son güncelleme: 15:30 23.04.2020
Paylaş Tweet social-whatsapp Whatsapp Paylaş more