Özel Notlar


Bu tarifte pirinçleri önceden suda bekletmiyoruz yada yıkamıyoruz.

İstiridye mantarlı risotto: Malzemeler



  • 2 su bardağı kırık pirinç

  • 1 su bardağı kemikli tavuk suyu

  • Sebzeler

    • Kuru soğan

    • Havuç

    • Kereviz sapı



  • Tereyağı

  • Zeytinyağı

  • İstiridye mantarı

  • Parmesan yada eski kaşar

  • Taze fesleğen

  • Tuz-karabiber


İstiridye mantarlı risotto: Tarif


Adım 1:
Düdüklü tencereye kereviz sapı, havuç ve kemikli tavukları yerleştirip tuz ve su ekledikten sonra pişmeye bırakıyoruz. Kereviz saplarının diğer malzemelere göre oranı bir tık daha fazla olursa pirinçlerimiz o kadar lezzetlenir. Örneğin 2 havuç koyuyorsak 8-10 kereviz sapı koyabiliriz. 1 adet kemikli tavuk butu yeterli olacaktır.

Adım 2:
Pilav tenceresinin içine soğanları olabildiğince küçük doğrayıp hatta rendeleyip 3 yemek kaşığı tereyağı ve 6 yemek kaşığı zeytinyağında kavuruyoruz. Soğanlar tam öldükten sonra istiridye mantarlarını jülyen doğrayıp birlikte 5 dakika kadar pişiriyoruz. Pirinçleri yıkamadan bu harca ekleyip düdüklüde hazırladığımız sebze-tavuk suyundan kepçe ile yavaş yavaş ekliyoruz. Bu esnada ateş orta seviyede olmalı ki pirinçler ne diri kalsın ne de lapa olsun.

Adım 3:
Pişen risottomuzun üzerine ister eski kaşar ister parmesanı rendeleyip üzerine de değirmen karabiber ve taze fesleğen ile servis edebilirsiniz.

Sonrasında hepinize, afiyet olsun...