Özel Notlar
Bu tarifte pirinçleri önceden suda bekletmiyoruz yada yıkamıyoruz.
İstiridye mantarlı risotto: Malzemeler
- 2 su bardağı kırık pirinç
- 1 su bardağı kemikli tavuk suyu
- Sebzeler
- Kuru soğan
- Havuç
- Kereviz sapı
- Tereyağı
- Zeytinyağı
- İstiridye mantarı
- Parmesan yada eski kaşar
- Taze fesleğen
- Tuz-karabiber
İstiridye mantarlı risotto: Tarif
Adım 1:
Düdüklü tencereye kereviz sapı, havuç ve kemikli tavukları yerleştirip tuz ve su ekledikten sonra pişmeye bırakıyoruz. Kereviz saplarının diğer malzemelere göre oranı bir tık daha fazla olursa pirinçlerimiz o kadar lezzetlenir. Örneğin 2 havuç koyuyorsak 8-10 kereviz sapı koyabiliriz. 1 adet kemikli tavuk butu yeterli olacaktır.
Adım 2:
Pilav tenceresinin içine soğanları olabildiğince küçük doğrayıp hatta rendeleyip 3 yemek kaşığı tereyağı ve 6 yemek kaşığı zeytinyağında kavuruyoruz. Soğanlar tam öldükten sonra istiridye mantarlarını jülyen doğrayıp birlikte 5 dakika kadar pişiriyoruz. Pirinçleri yıkamadan bu harca ekleyip düdüklüde hazırladığımız sebze-tavuk suyundan kepçe ile yavaş yavaş ekliyoruz. Bu esnada ateş orta seviyede olmalı ki pirinçler ne diri kalsın ne de lapa olsun.
Adım 3:
Pişen risottomuzun üzerine ister eski kaşar ister parmesanı rendeleyip üzerine de değirmen karabiber ve taze fesleğen ile servis edebilirsiniz.
Sonrasında hepinize, afiyet olsun...