Sözcü Plus Giriş

Limon tart tarifi için: Malzemeler

  • 1,5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 240 gram tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 2 yemek kaşığı soğuk su

Pastacı kreması için;

  • Yarım kg süt
  • 1 vanilya çubuğu yada toz vanilya
  • 5 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağından az şeker
  • Yarım su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı un
  • 6 yemek kaşığı krema
  • Limon kabuğu rendesi
  • 1 adet limon suyu

Limon glazesi için;

  • 3 limonun suyu
  • 1 limon kabuğu
  • 1 portakalın suyu
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kaynar su

Özel notlar

Tart hamurunu bekletmek biraz uzun sürebilir o yüzden bir gece önceden yapmanızı tavsiye ederim. Ama sonucuna değecek!

Limon tart tarifi için: Adımlar

Adım 1:
Tart hamuru için tüm malzemeleri aynı anda karıştırdıktan sonra yoğurduğunuz hamuru buzdolabında 2-3 saat dinlendiriyoruz. Dinlerdikten sonra tart kalıbına alıp 170 derecede 30 dakika pişiriyoruz.

Adım 2:
Ayrı bir tencerede çiğ krema haricindeki tüm pastacı kreması malzemelerini kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Piştikten sonra çiğ kremayı ekleyip soğuması için dinlendiriyoruz.

Adım 3:
Glaze için tüm malzemeleri küçük bir sos tenceresinde en kısık ateşte iyice iç içe geçene kadar kaynatıyoruz. Kıvam alınca kenarda soğuması için dinlendiriyoruz.

Adım 4:
Fırından çıkan tartımız ılındıktan sonra kremamızı da üzerine ekliyoruz. Kremanın üzerine limon glazeyi ekleyerek en üstüne halka halinde doğradığımız limonları dizip servis edebiliriz.

Sonrasında hepinize, evgurmesi’nden afiyet olsun…

Paylaş Tweet social-whatsapp Whatsapp Paylaş more