Mantarlı biftek tarifi için: Malzemeler



  • 1 kg biftek

  • Zeytinyağı

  • 1 kg  kültür mantarı

  • Yarım kg soğan

  • Değirmen karabiber

  • Kaya tuzu

  • Et suyu

  • Süt

  • Kuru biberiye


Özel notlar


Bu tarifte buzlukta çıkan bir eti kullanmayalım. Mümkünse taze et kullanalım.

Mantarlı biftek tarifi için: Adımlar


Adım 1:
Piyazlık soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurup üzerine et suyunu yavaş yavaş çektirelim. Üzerine mantarları ekleyip kavuralım. Ateşten almadan önce üzerine değirmen karabiber ekleyip soğuması için kenara alalım.

Adım 2:
Eti süt ve biberiye içinde 2 saat kadar beklettikten sonra kızgın döküm tavada 3’ er dakika pişiriyoruz. Üzerine tuz-karabiberini ekledikten sonra soğanlı harcı ile servis edebiliriz.

Sonrasında hepinize,afiyet olsun...