Sözcü Plus Giriş

Mantarlı biftek tarifi

Haftanın motivasyonu için tam bir Pazartesi akşam yemeği. Hem yapması hem yemesi çok keyifli. Romantik bir akşam yemeği için de etkileyici bir alternatif olabilir.

Ev Gurmesi
22:35 -
Mantarlı biftek tarifi

Mantarlı biftek tarifi için: Malzemeler

  • 1 kg biftek
  • Zeytinyağı
  • 1 kg  kültür mantarı
  • Yarım kg soğan
  • Değirmen karabiber
  • Kaya tuzu
  • Et suyu
  • Süt
  • Kuru biberiye

Özel notlar

Bu tarifte buzlukta çıkan bir eti kullanmayalım. Mümkünse taze et kullanalım.

Mantarlı biftek tarifi için: Adımlar

Adım 1:
Piyazlık soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurup üzerine et suyunu yavaş yavaş çektirelim. Üzerine mantarları ekleyip kavuralım. Ateşten almadan önce üzerine değirmen karabiber ekleyip soğuması için kenara alalım.

Adım 2:
Eti süt ve biberiye içinde 2 saat kadar beklettikten sonra kızgın döküm tavada 3' er dakika pişiriyoruz. Üzerine tuz-karabiberini ekledikten sonra soğanlı harcı ile servis edebiliriz.

Sonrasında hepinize, ev gurmesinden afiyet olsun…

Paylaş Tweet social-whatsapp Whatsapp Paylaş more