Mantarlı biftek tarifi için: Malzemeler
- 1 kg biftek
- Zeytinyağı
- 1 kg kültür mantarı
- Yarım kg soğan
- Değirmen karabiber
- Kaya tuzu
- Et suyu
- Süt
- Kuru biberiye
Özel notlar
Bu tarifte buzlukta çıkan bir eti kullanmayalım. Mümkünse taze et kullanalım.
Mantarlı biftek tarifi için: Adımlar
Adım 1:
Piyazlık soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurup üzerine et suyunu yavaş yavaş çektirelim. Üzerine mantarları ekleyip kavuralım. Ateşten almadan önce üzerine değirmen karabiber ekleyip soğuması için kenara alalım.
Adım 2:
Eti süt ve biberiye içinde 2 saat kadar beklettikten sonra kızgın döküm tavada 3’ er dakika pişiriyoruz. Üzerine tuz-karabiberini ekledikten sonra soğanlı harcı ile servis edebiliriz.
Sonrasında hepinize,afiyet olsun...