Mantarlı kuşkonmaz: Malzemeler



  • Yarım kg istiridye mantarı

  • 4 adet kuşkonmaz

  • Parmesan rendesi

  • Zeytinyağı

  • Sarımsak

  • Tuz-karabiber


Özel Notlar


Hem mantar hem kuşkonmaz hem parmesan! 3’ ü de çok değerli malzemeler. O yüzden çok fazla öldürmemeye dikkat edin ki tam lezzetlerini tadabilirin.

Mantarlı kuşkonmaz: Tarif


Adım 1:
Genişçe bir tavaya zeytinyağını ve iri doğranmış sarımsakları hafif kızdıralım. Mantarları büyükçe doğrayıp tavaya aldıktan sonra kapağını kapatmadan kavuralım. Sonra kuşkonmazları ve çok az su ve tuz ekleyip tavanın kapağını kapatıp en kısık ateşe alalım. Halen yeşil olarak servis etmek istersek 15 dakika yetecektir. En son üzerine parmesan rendesi ve karabiber ile servis edebilirsiniz.

Sonrasında hepinize, afiyet olsun...