Şeyh Hamad bin Abdullah al-Thani, 2013 yılında işlettiği şirket aracılığıyla MS 5. yüzyıla ait olabileceği iddia edilen Yunan Tanrıçası Nike'ın bir heykelini satın aldı. Bir yıl sonra, da Herakles olarak tasvir edilen ve MÖ 1. yüzyıldan kalma olduğu söylenen Büyük İskender büstünü satın aldı.

Ancak şeyhe bu eserlerin sahte oldukları söylendi. Şeyh şimdi, eserleri satın aldığı Cenevre şirketi Phoenix Ancient Art ile yasal müzakerelerde bulunuyor. Londra'daki Yüksek Mahkeme önündeki ifadeler, İskender'in büstünün yeni üretim ve değersiz olduğunu söylüyor.
Gazeteler, Nike'ın heykelinin de aynı şekilde yeni bir üretim olduğunu öne sürüyor.

TEMYİZ REDDEDİLDİ


Şeyh Hamad, heykellerin sahte olduğunu anlayıp şikayette bulundu, ancak Phoenix parayı iade etmeyi reddetti. Yine de şeyhin değerli bir müşteri olduğu için heykelleri başka altı antikayla değiştirebileceğini söyledi.

Ancak altı parçadan beşi, gümrük yetkililerinin el koyduğu Amerika Birleşik Devletleri'ndeydi.

Müzakereler sırasında, Şeyh Hamad'ın eserlerin orijinalliğine itiraz etmesi için zaman sınırı sona erince Ağır Ceza Mahkemesi'nde uzatma talebinde bulundu, o da reddedilince temyize gitti.

Yargıç William Davis, şeyhin ekibindeki gecikmeyi suçlayarak temyizi reddetti.

Phoenix Yöneticisi Michael Hedqvist, olay temyizde olduğu için yorum yapamayacağını söyledi. Ancak heykellerin gerçekliği konusunda hiçbir şüphesi olmadığını söyledi.

[old_news_related_template title="Yanlışlıkla 500 bin dolarlık sanat eserini boyadılar" desc="Güney Koreli bir çift, Seul’deki Lotte World Alışveriş Merkezi’nde sergilenen yaklaşık 500 bin dolar değerinde olan bir sanat eserini boyadı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/04/iecrop/jonone_16_9_1617517157.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/kultur-sanat-haberleri/yanlislikla-500-bin-dolarlik-sanat-eserini-boyadilar/"]

[old_news_related_template title="Samsung ailesi miras vergisi ödemek için sanat eserlerini bağışlayacak" desc="Samsung Yönetim Kurulu Başkanı Lee Kun-hee’nin geçtiğimiz ekim ayında hayatını kaybetmesi üzerine mirasının ailesine geçmesi için Lee’nin eşinin ve üç çocuğunun 10 milyar dolardan fazla vergi ödemesi gerekecek. Kun-hee Ailesi miras vergisini ödemek için Picasso, Monet ve Dali gibi ünlü ressamlara ait sanat eserlerini bağışlamaya karar verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/29/iecrop/samsung-reuters-1_16_9_1619678717.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/samsung-ailesi-miras-vergisi-odemek-icin-sanat-eserlerini-satacak-6402291/"]

[old_news_related_template title="Leonardo da Vinci'nin Salvator Mundi tablosunu yatında sergiledi" desc="Leonardo da Vinci’nin tarihteki en pahalı tablosu olarak görülen Salvator Mundi, Suudi veliaht prensi Muhammed bin Selman’ın yatında ortaya çıktı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/13/iecrop/mundi-reuters-1_16_9_1618295270.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/kultur-sanat-haberleri/leonardo-da-vincinin-salvator-mundi-tablosunu-yatinda-sergiledi/"]