Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Afganların son durumuyla ilgili Twitter hesabından yeni bir paylaşım yaptı. Leyen, AB'nin Afganlar için "ülke içinde ve dışında" yaptığı insani yardımın miktarının 50 milyondan 200 milyon euro'ya çıkarılacağına ilişkin karar alındığını duyurdu.

Leyen, açıklamanın, video konferansla düzenlenecek G 7 Zirvesi'nde yapılacağını açıkladı.

TALİBAN'IN ELİNE GEÇER Mİ?

AB Komisyonu sözcülerinden Balazs Ujvari de günlük basın toplantısında bu paranın Taliban'ın eline geçmesinin nasın engelleneceği üzerine yöneltilen soruya, "İnsani yardım, hükümetler ya da silahlı gruplar üzerinden yapılmıyor. Kar amacı gütmeyen organizasyonlar, uluslararası kuruluşlar ve açıkça BM üzerinden gidiyor." yanıtını verdi.

Sözcü, "Elbette uluslararası ortaklarımızla sözleşmeye dayalı bir ilişkimiz var. Bu çok sağlam bir ilişki. Paranın somut olarak nasıl kullanıldığını çok yakından takip ediyoruz." ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Avrupa Birliği, Türkiye'nin Covid-19 aşı sertifikalarını tanımaya hazırlanıyor" desc="AB Komisyonu, Türkiye'nin Covid-19 aşı sertifikalarına denklik verilmesi için yeşil ışık yaktı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/19/iecrop/pass-reuters_16_9_1629372340.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/avrupa-birligi-turkiyenin-covid-19-asi-sertifikalarini-tanimaya-hazirlaniyor-6602058/"]