Dünya genelinde birçok ülkede corona virüsüne karşı aşılama çalışmaları devam ederken, Avrupa Birliği (AB) bir aşıya daha onay verdi.

Avrupa İlaç Ajansı’nın (EMA) Johnson & Johnson şirketi tarafından corona virüsüne karşı geliştirilen aşının Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerde 18 yaş üstü için kullanımına izin verilmesi yönünde tavsiye kararı almasının ardından AB Komisyonu, EMA’nın tavsiye kararını onayladı.

Onayın ardından AB’de kullanılan Covid-19 aşısı sayısı 4’e ulaştı. AB’de şu anda BioNTech-Pfızer, Moderna ve AstraZeneca aşıları kullanımı devam ediyor.

VON DER LEYEN: AŞININ KULLANIMINA ONAY VERDİK

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Avrupa İlaç Ajansı’nın tavsiyesi üzerine AB'de Johnson & Johnson'ın aşısının kullanımına izin verdik" ifadelerini kullandı.

AB Komisyonu Sağlıktan Sorumlu Üyesi Stella Kyriakides ise yaptığı açıklamada, Amerikan ilaç firması Johnson & Johnson'ın geliştirdiği aşıya AB piyasalarında koşullu pazarlama izni verme kararı aldıklarını ifade etti.

Kyriakides, "Aşı teslimatlarının mümkün olduğu kadar sorunsuz gerçekleşmesi için şirketle çalışmaya devam edeceğiz" dedi. AB, Johnson & Johnson şirketiyle 400 milyon aşı dozu almak için anlaşma imzalamıştı.

AB'DE ASTRAZENECA KRİZİ

İngiltere'de Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca tarafından geliştirilen Covid-19 aşısının, kan pıhtılaşmasına neden olduğu şüphesi nedeniyle Avrupa Birliği (AB) üyesi olan 9 ülke aşının kullanımını askıya aldığını duyurdu.

Avusturya’daki bir hemşirenin AstraZeneca aşısı olduktan kısa bir süre sonra kan pıhtılaşması nedeniyle hayatını kaybetmesinin ardından, İtalya, Avusturya, Norveç, Danimarka, Estonya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg ve İzlanda’da AstraZeneca aşılarının kullanımının durdurulduğu belirtildi.

[old_news_related_template title="AstraZeneca'nın corona aşısının kullanımı 9 ülkede askıya alındı" desc="Avrupa Birliği (AB) üyesi olan 9 ülke “kan pıhtılaşmasına” neden olduğu gerekçesi ile Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca tarafından geliştirilen Covid-19 aşısının kullanımını askıya aldığını duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/11/iecrop/astrazeneca1_16_9_1615481815.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/astrazenecanin-corona-asisinin-kullanimi-9-ulkede-askiya-alindi-6308588/"]

[old_news_related_template title="Corona virüsü geçirenlere tek doz formülü: Yeterli mi değil mi?" desc="Corona virüsü aşılarının daha çok insana hızlıca ulaştırılabilmesi çeşitli formüller üzerinde çalışılmaya devam ediyor. Uzmanlar, corona virüsü geçiren kişilere tek doz aşı uygulanmasının bu noktada devreye girebileceğini düşünüyor. Araştırmalar, virüsü geçiren kişilerde tek doz aşının yükseltici etkisi yarattığını ortaya koyuyor. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/11/iecrop/asi-reuters-5_16_9_1615456938.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/corona-virusu-gecirenlere-tek-doz-formulu-yeterli-mi-degil-mi-6307797/"]