ABD'nin önde gelen gazetelerinden New York Times, "Rusya'ya Misilleme Hazırlığı" başlıklı haberinde Washington yönetiminin Rusya'ya siber saldırı hazırlığı içerisinde olduğunu iddia etti.

Gazete, ABD yönetiminden kaynaklarına dayandırdığı haberinde, ABD'nin Rusya'ya düzenleyeceği siber saldırıda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, ordunun ve istihbarat birimlerinin hedef alınacağını öne sürdü.

"BU ULUSLARARASI SİBER SUÇ"

New York Times'ta yayımlanan habere Kremlin'den tepki gecikmedi. Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, söz konusu haberlere tepki göstererek, "Bu endişe verici bir bilgi. Çünkü oldukça etkili Amerikan haber kuruluşu, bu tür siber saldırı ihtimalini kabul ediyor. Bu, uluslararası siber suçtan başka bir şey değil. Ayrıca bu haber kuruluşunun Amerikan devletinin siber suça dahil olma ihtimalini kabul etmesi, bizim açımızdan endişe verici bir durum" dedi.

Rusya'nın siber saldırılara karşı takındığı tavrın çok net olduğunu, hiçbir zaman siber suçlara karışmadığını söyleyen Peskov, "Rusya Federasyonu defalarca ifade ettiği gibi bu tür siber suçların ve siber terörizmin hiçbir tezahürüne sahip olmadığını ve hiçbir ilgisinin olmadığını ısrarla vurguluyor" ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Belarus ve Rusya'dan kritik karar! Savaş eğitim merkezi kuruyorlar" desc="Rusya ve Belarus yeni bir askeri işbirliği anlaşmasına imza atarak Belarus’ta 1 ve Rusya’da 2 ayrı bölgede savaş eğitim merkezi kurma kararı aldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/06/iecrop/belarus-iha1_16_9_1615067565.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/belarus-ve-rusyadan-kritik-karar-savas-egitim-merkezi-kuruyorlar-6299938/"]

[old_news_related_template title="Rusya'dan ABD'nin yaptırımına sert yanıt" desc="Rusya'da Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, ABD'nin Rus muhalif lideri Aleksey Navalny'nin yargılanmasına yönelik yaptırım açıklamasına yanıt verdi. Peskov, Washington yönetimini Rusya'nın içişlerine müdahale etmesiyle suçladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/03/iecrop/rusya-shutterstock_16_9_1614769228.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/rusyadan-abdnin-yaptirimina-sert-yanit-6292706/"]