ABD'de Donald Trump destekçilerinin 6 Ocak'ta Kongre'yi basmasıyla gündeme gelen Ulusal Muhafızlar, bir türlü manşetlerden düşmüyor. Söz konusu olaylarda göstericilere müdahale edip etmedikleri tartışılan muhafızlar, Biden'ın yemin töreni öncesi başkent Washington'a takviye kuvvetlerle geldi.

20 Ocak'ta gerçekleşen tören için 25 bin asker görevlendirilirken, muhafızların Kongre'nin içinde yerlerde yattığı görüntüler tartışma yarattı. Görüntülerin ABD medyasında hızla yayılması sonrası askerlere sedyeler gönderildi. Ardından çıkan yeni görüntülerde ise muhafızların otopark benzeri bir yerde iç içe ve yine yerlerde yattığı görüldü.



Skandal görüntülerin ardından korkulan oldu. Wall Street Journal gazetesi, uygunsuz şartlarda bir arada tutulan askerler arasında corona virüsünün yayıldığını yazdı. Gazetenin haberine göre en az 200 askerin corona virüsüne yakalandığı belirtildi. İsmini vermeden konuşan bir yetkili, hastalığa yakalanan askerlerin ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nin (CDC) önerilerine uygun olarak durumlarının takip edildiğini söyledi.

MART AYINA KADAR KALACAKLAR

Günlük 4 bin ölü sayısının üzerine çıkılan ABD'de, askerler arasındaki bu sayının daha da artmasından endişe ediliyor. Reuters'ın elde ettiği bilgilere göre, 15 bin Ulusal Muhafız'ın önümüzdeki 5-10 gün içinde Washington'dan ayrılması bekleniyor.

7 bin askerin ay sonuna kadar başkentte kalacağı öğrenilirken, yaklaşık 5 bin muhafızın mart ayının ortasına kadar Washington'da görev yapabileceği belirtiliyor.

[old_news_related_template title="Kongre kışlaya döndü... Yerde yatan muhafızlara sedye" desc="ABD'de Joe Biden'ın yemin gününden önce alınan güvenlik önlemleri nedeniyle başkente gönderilen Ulusal Muhafızlar tartışma yaratmaya devam ediyor. Yerlerde yattıkları görüntülerin ardından muhafızlara sedye gönderildi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/01/18/iecrop/kongre-asker-dha1_16990263_16_9_1610956088.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/kongre-kislaya-dondu-yerde-yatan-muhafizlara-sedye-6216118/"]

 

[old_news_related_template title="First Lady Jill Biden'dan Ulusal Muhafızlar'a kurabiyeli özür" desc="ABD'de Biden'ın yemin töreni için geldikleri Washington'da otoparklarda uyumak zorunda kalan ve 200 askerin corona virüsüne yakalandığı Ulusal Muhafızlar'a First Lady Jill Biden'dan özür ziyareti geldi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/01/23/iecrop/jill-biden-kurabiye-reuters-2_16_9_1611386980.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/first-lady-jill-bidendan-ulusal-muhafizlara-kurabiyeli-ozur-6224442/"]