Aşı karşıtlığının halen mevcut olduğu ABD'de birçok hastane aşı olmayan sağlık personelini işten çıkarmaya başladı.

ABD'nin ünlü dergilerinden Forbes, son dönemde birçok eyalette farklı hastanelerden çok sayıda sağlık çalışanının "aşı olmadığı" gerekçesiyle işten çıkarıldığını duyurdu.

Dergiye konuşan ChristianaCare isimli kâr amacı gütmeyen hastanenin CEO'su Dr. Janice Nevin yaptığı paylaşımda yaklaşık 150 sağlık çalışanın işine son verildiğini açıkladı. Dr. Nevin, "Çalışanlar hastanenin aşı politikasına uygun harekete etmedi" açıklamasını yaptı.


Öte yandan Kuzey Carolina'da bulunan zincir hastane Novant Health Hastanesi de geçen hafta cuma gününe kadar olan "aşı olma tarihini" geçen ve aşı olmayı reddeden 175'ten fazla sağlık çalışanını görevden aldığını duyurdu. Şirket, aşı olanlar haricinde sadece tıbbi ya da dini gerekçelerle aşı olmayı reddeden personelinin çalışmaya devam ettiğini de açıkladı.

Forbes'a açıklama yapan New York'un en büyük sağlık kurumlarından Northwell de bir açıklama yayınladı. Northwell Hastanesi, kurumun aşı politikasına uymayan yaklaşık 20 kişinin işten çıkarıldığını duyurdu. Bu kişilerin bazılarının klinik personel olduğunu açıklayan yetkililer başka bir açıklama yapmadı.

Öte yandan New York, Buffalo'daki Erie County Medical Center isimli sağlık merkezi de içerideki iş gücünün yüzde 7'sinin ücretsiz izne çıkarıldığını açıkladı. Kurum, aşı olmayı reddedenlerin ücretsiz izne çıkarıldığını açıkladı. Yetkililer hastanenin yoğun bakım servisinde potansiyel bir personel sıkıntısı yaşanabileceğinin de altını çizdi.

BAZI EYALETLERDE İŞTEN ÇIKARMA SEBEBİ

ABD'nin çok okunan gazetelerinden USA Today'de yer alan haberde aşı olmayı reddeden sağlık çalışanlarının işsizlik maaşı alamayacağı da kaydedildi.

Şu an ABD'nin birçok eyaletinde sağlık çalışanlarının aşı olmasına zorunluluk getirildi. New York, Rhode Island, Maine, Oregon gibi eyaletlerde çalışabilmek için aşı olmak zorunlu. California, New Jersey,  Pennsylvania, Maryland ve Illinois gibi bölgelerde ise aşı olmayan sağlık personeli düzenli test yaptırarak işine devam edebiliyor.
[old_news_related_template title="Corona virüsünü atlatan her üç kişiden biri semptomlardan kurtulamıyor" desc="Oxford Üniversitesi uzmanları, corona virüsünü atlatan her üç kişiden birinde 'uzun Covid' semptomları görülebildiğini açıkladı. Yaş grupları ve cinsiyete göre değişkenlik gösteren semptomlar arasında en çok görülenler, nefes alma problemleri, kas ağrıları, bitkinlik, anksiyete ve depresyon olarak sıralandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/29/iecrop/corona-hasta-reuters-4_16_9_1632898559.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/saglik/corona-virusunu-atlatan-her-uc-kisiden-biri-semptomlardan-kurtulamiyor-6676410/"]

[old_news_related_template title="Bilim insanları: Covid-19 pankreası etkileyerek şeker hastalığına sebep oluyor" desc="Bilim insanları, corona virüsünün pankreasta insülin üreten hücrelere zarar verdiğini ve bu sebeple şeker hastalığına sebep olduğunu ortaya çıkardı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/29/iecrop/hastane-reuters_16_9_1632896839.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/saglik/bilim-insanlari-covid-19-pankreasi-etkileyerek-seker-hastaligina-sebep-oluyor-6676352/"]

[old_news_related_template title="Üreticiden açıklanan şeker pancarı alım fiyatına tepki" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen yıl 336 TL olan şeker pancarı alım fiyatını bu yıl 420 TL olarak açıkladı. Üretimin yüzde 30'unun karşılandığı Konyalı çiftçi ise maliyetler yüzde 80 artarken alım fiyatının yüzde 25 artmasına tepkili. Fiyatın üretimi yüzde 30 düşüreceği belirtiliyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/17/iecrop/533bce62-94a3-4a46-92b3-b78a339e3c72_16_9_1631873174.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/seker-pancari-alim-fiyatinda-komik-artis-uretimin-yuzde-30-dusmesi-bekleniyor-6654486/"]