Corona virüsüne (Covid-19) ile mücadele kapsamında aşılamaların devam ettiği ABD'de, Covid-19'a karşı tamamen aşılananlara seyahat özgürlüğü tanınacağı açıklandı.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) tarafından yapılan açıklamada, Covid-19 aşılarının her 2 dozunu yaptıran kişilerin, uçaklarda, otobüslerde ve trenlerde maske taktıkları sürece ülke içinde test yaptırma ya da karantina şartı olmaksızın seyahat edebilecekleri belirtildi.

CDC Direktörü Dr. Rochelle Walensky de, "Yeni yönerge, tamamen aşılanmış yaşlıların önerilen diğer tedbirlere uymaları koşuluyla Covid-19 testi yaptırmadan veya kendilerini karantinaya almadan sağlıklı aile üyelerini ziyaret etmek için yola çıkabilecekleri anlamına geliyor" ifadelerini kullandı.

Covid-19'a karşı tamamen aşılanmış kişilerin seyahat edebileceklerini belirten Walensky, artan vaka sayıları nedeniyle şu anda seyahat etmeyi önermediklerini de sözlerine ekledi.

[old_news_related_template title="Maskede büyük tehlike: Coronadan kaçarken zehir soluyoruz" desc="Corona virüsünden korunmak için en önemli silahlardan maske, uzun vadede başka sağlık sorunlarına yol açıyor olabilir. Alman bilim insanları, cerrahi maskelerdeki kimyasal atık ve mikroplastiklere maruz kalmanın solunum sistemi ve akciğerlere zarar verebileceğini söyledi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/02/iecrop/maske-shutter-2_16_9_1617354719.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/maskede-buyuk-tehlike-coronadan-kacarken-zehir-soluyoruz-6349314/"]

[old_news_related_template title="Bağışıklık düşüren polen, coronayı tetikliyor" desc="Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deniz Bilimleri ve Teknoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, polenlerin bağışıklığı düşürdüğünü belirterek, 'Gerekmedikçe dışarı çıkmayın, çıkılması gerektiğinde de partikül tutucu maske kullanın. Polenler bağışıklığı düşürdüğü için corona virüsünde daha da tehlikeli olduğu ortaya çıktı' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/02/iecrop/polen-dha_16_9_1617350170.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/saglik/bagisiklik-dusuren-polen-coronayi-tetikliyor-6349170/"]