Suriye'nin Mera kasabasında PKK/YPG'li teröristler tarafından devriye görevini yapan polis özel harekat timinin bulunduğu zırhlı araca roketli saldırı düzenlenmişti.

Saldırıda Suriye Görev Gücünde görevli Gaziantep Polis Özel Harekat Şube Müdürlüğü personeli Cihat Şahin ve Fatih Doğan şehit olurken, 2 polis ise yaralanmıştı.

Hain saldırı sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Kahraman Özel Harekat Polislerimiz Cihat Şahin ve Fatih Doğan, Fırat Kalkanı Bölgesi Mare'de, Tel Rıfat Bölgesi’nden PKK-PYD'nin güdümlü füze saldırısıyla Şehit edildiler. Şehitlerimizin ailelerine, Milletimize, Emniyet Teşkilatımıza başsağlığı ve sabır diliyorum” açıklamasını yapmıştı.

ABD'DEN TAZİYE MESAJI

Reuters'ta yer alan habere göre, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price tarafından yapılan açıklamada şu ifadeleri kullandı:

* NATO müttefikimiz Türkiye'ye sınır ötesinden yapılan saldırıları kınıyoruz. Suriye'de öldürülen iki Türk polisinin ailelerine başsağlığı diliyoruz.

* Ateşkes bölgelerine tüm tarafların riayet etmesi, Suriye'de istikrarın güçlendirilmesi ve siyasi çözüm için çalışılması önemli.

* Türkiye bizim önemli bir NATO müttefikimiz ve terörle mücadeleden Suriye'de çatışmanın sona erdirilmesine kadar birçok alanda ortak çıkarlarımız var. Suriye politikası konusunda Ankara ile yakın istişare halinde olmaya devam edeceğiz.

TERÖRİSTLERİ EĞİTİYOR

Amerikan ordusunun, terör örgütü PKK/YPG'ye Suriye'nin kuzeyinde verdiği eğitim ve yardımlar sürüyor.

Teröristler, IŞİD ile  mücadele bahanesiyle eğitilip, silahlandırılıyorlar. Bu eğitimlerle terör faaliyetlerine katılıyorlar. Eğitimler Haseke, Deyrizor ve Kamışlı'daki kamplarda veriliyor.
Teröristlere havadan indirme, sızma, ağır silah kullanımı gibi savaş teknikleri öğretiliyor.
26 bin teröriste eğitim verildi

Amerikan ordusu 2021 başından bu yana 880 PKK/YPG'li teröriste eğitim verdi. Aynı dönemde silah ve lojistik malzeme yüklü 1020 tır da Amerikalılar tarafından terör örgütüne teslim edildi.

Eğitimlerde teröristlere ağır silahlı piyade aracı ve havan topu kullanımı da öğretiliyor.
Teröristlerin eğitim sonrasında en önemli hedef sahaları ise Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı bölgeleri oluyor.

[old_news_related_template title="'ABD, PKK'yı konvansiyonel ordu gibi hazırlıyor'" desc=" Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, Suriye'de ABD'nin YPG/PKK'yı konvansiyonel ordu gibi hazırladığını belirterek, asıl sorunun bu olduğunu söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/12/iecrop/pkk-shutterstock_1848855139_16_9_1634031184.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/abd-pkkyi-konvansiyonel-ordu-gibi-hazirliyor-6701919/"]

[old_news_related_template title="ABD’den teröristlere havan ve zırhlı eğitimi" desc="ABD ordusu, PKK/YPG üyelerine havan topu ve zırhlı araç kullanma eğitimi verdi, fotoğraflarını resmi sitesinden yayınladı. Üstelik bu teröristler, alay eder gibi “anti-terör güçleri” diye nitelendi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/08/iecrop/12pkk-5_16_9_1633655132.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/abdden-teroristlere-havan-ve-zirhli-egitimi-6693957/"]