Avrupa Birliği'nden ABD ile ilgili dikkat çeken bir karar alındı. Son zamanlarda artan corona virüsü vakaları sonrası AB, ABD'yi güvenli seyahat listesinden çıkardı.

İSRAİL DE LİSTEDE

Güncellenen listeye göre ABD ile beraber Kosova, İsrail, Karadağ, Lübnan ve Kuzey Makedonya seyahat kısıtlamalarının uygulandığı ülkeler arasında yer aldı.

17 ÜLKE BULUNUYOR

AB güvenli seyahat listesinde ise şu anda 17 ülke bulunuyor. Listede Kanada, Japonya, Yeni Zelanda, Arnavutluk, Ermenistan, Avustralya, Azerbaycan, Bosna Hersek, Brunei, Ürdün, Katar, Moldova, Suudi Arabistan, Sırbistan, Singapur, Güney Kore, Ukrayna ve Çin yer alıyor.

AB'de yer alan ülkeler kendi sınır politikalarını belirleme özgürlüğüne sahip olsa da AB güvenli seyahat listesi ile blok genelinde seyahat kurallarının birleştirilmesi ve ortak hareket edilmesi amaçlanıyor.

İKİ HAFTADA BİR GÖZDEN GEÇİRİYOR

AB ülkelerinin belirleyeceği politikalara göre, seyahat kısıtlamaları listesinde bulunan ülkelerden gelen ziyaretçilere test ve karantina uygulama zorunluluğu gibi daha sıkı yaptırımlar uygulanıyor. Avrupa Konseyi, her iki haftada bir seyahat kısıtlamaları listesini gözden geçiriyor ve gerektiğinde güncelliyor.

CORONANIN MERKEZİ

Dünya genelinde ABD coronanın merkezi durumunda. Dünya sıralamasında ilk sırada bulunan ülkede toplam vaka sayısı 40 milyona yaklaştı. Şimdiye kadar ülkede corona nedeniyle 654 bin kişi hayatını kaybederken 8 milyondan fazla da aktif vaka bulunuyor.

[old_news_related_template title="İngiltere'den Türkiye kararı! 'Kırmızı' listede bıraktı" desc="İngiltere Ulaştırma Bakanlığı, Covid-19'a karşı önlem olarak oluşturduğu seyahat listesini güncelleyerek, Kanada, Danimarka, Finlandiya, Lihtenştayn, Litvanya, İsviçre ve Azor Adaları’nın 'güvenli' ülkelerin bulunduğu yeşil listeye alındığını duyurdu. İngiliz basınına göre sarı listeye alınması beklenen Türkiye ise, kırmızı listede kalmaya devam etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/26/iecrop/shutterstock_1816397930_16_9_1629879662-880x495-1_16_9_1630001969.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/ingiltereden-turkiye-karari-kirmizi-listede-birakti-6615461/"]