Türkiye, ABD ve NATO güçlerinin Eylül ayında Afganistan'dan çekilmesinin ardından Kabil havalimanını korumak ve işletmek için ABD'ye teklifte bulunmuş, konu geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasındaki görüşmede de ele alınmıştı.

Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarının verdiği bilgiye göre, Türk yetkililerle "bir araya gelecek heyetin konuyu tüm detaylarıyla ele alması" öngörülüyor.

[old_news_related_template title="Türkiye'nin teklifini reddeden Taliban'a ABD'den yanıt: Uluslararası diplomasi için şart" desc="Türkiye'nin Kabil'deki havalimanını koruma teklifine karşı çıkan Taliban'a ABD'den yanıt geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı, bölgede uluslararası diplomasinin varlığı için işler ve güvenli bir havalimanının şart olduğunu vurguladı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/12/iecrop/abd-asker-afganistan-reuters_16_9_1623479051.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/turkiyenin-teklifini-reddeden-talibana-abdden-yanit-uluslararasi-diplomasi-icin-sart-6482388/"]