Fransa cumhurbaşkanlığına aday olması beklenen aşırı sağcı isim Éric Zemmour; Muhammed, Kevin ve Jordan gibi isimlerin yasaklanması çağrısında bulunarak tartışmalara neden oldu. Éric Zemmour bu yorumu, son kitabını tanıtırken yaptı. Zemmour'un konuşmaları, eleştirmenler tarafından seçim kampanyasına hazırlık olarak yorumlandı.

Zemmour, göçün engellenmesi ve göçmen aileleri - özellikle Müslümanlar - geleneksel Fransız geleneklerini ve kültürünü benimsemeye zorlamak için çağrıda bulunarak adını duyurdu. Zemmour, beyaz Avrupalıların Avrupa'da bir azınlık haline geleceğini ve özellikle Afrika ve Asya'dan gelen beyaz olmayan göçmenlerin yerini alacağını savunan bir teoriyi destekliyor.

KEVIN, JORDAN, MUHAMMED GİBİ İSİMLERİN KULLANILMASI HATA


Zemmour, son röportajında da çocuklarına Muhammed gibi isimler veren Müslüman ailelere saldırdı.

Seçilirse, Napolyon Bonapart tarafından getirilen ve yalnızca Hristiyan Azizler takviminde yer alan ve antik tarihten gelen isimlere izin verilmesini şart koşan yasayı yeniden canlandıracağını söyledi:

“1803 yasasını yeniden kuracağım. Fransız birinin artık oğluna Muhammed deme hakkı kalmayacak" diyen Zemmour; Kevin ve Jordan gibi isimlerin kullanılmasının da hata olduğunu sözlerine ekledi. Ayrıca çocukların çıkarlarını en iyi şekilde gözettiğini iddia ederek, onlara Muhammed adını vermenin bir hata olduğunu çünkü bunun bir ayrımcılık ögesi olduğunu söyledi.

ASIL HEDEFİ MÜSLÜMANLAR


Bazı yorumcular, Kevin ve Jordan eleştirisinin ırkçılık suçlamalarını saptırmak için bir manevra olduğunu ve Zemmour'un asıl hedefinin Müslümanlar olduğunu öne sürdüler.

Bu hafta yapılan bir ankete göre; 63 yaşındaki Zemmour'un  adaylığı henüz resmen açıklanmamasına rağmen oyların yüzde 10'unu alacağı tahmin ediliyor. Bu bulgu, Marine Le Pen'in destekçileri arasında endişe yaratıyor ve Zemmour'un aşırı sağ oyu böleceğinden korkuluyor.

[old_news_related_template title="Yeniden seçilmek için hazırlıklara başladı: Macron'dan polis teşkilatına güncelleme" desc="Cumhurbaşkanı Macron, önümüzdeki nisan ayında yeniden seçilmek için başladığı çalışmalarda Fransa için bir güvenlik önlemi paketi açıkladı. Macron ayrıca, polis devriyelerini iki katına çıkarma ve isyan eğitimini iyileştirme sözü de verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/15/iecrop/macron-reuters_16_9_1631694089.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/yeniden-secilmek-icin-hazirliklara-basladi-macrondan-polis-teskilatina-guncelleme-6650303/"]

[old_news_related_template title="Macron'dan seçim yatırımı: Bütçeyi 1.5 milyar euroya çıkardı" desc="Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, gelecek yıl yapılacak seçimler için hamlelerine devam ediyor. Macron, suçla mücadeleye verdiği önemi göstermek için İçişleri Bakanlığı bütçesini 1.5 milyar euroya çıkardı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/14/iecrop/macron-reuters-16_16_9_1631620826.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/macrondan-secim-yatirimi-butceyi-1-5-milyar-euroya-cikardi-6648894/"]

[old_news_related_template title="Fransa'dan IŞİD'e büyük darbe: Sahraaltı Afrika lideri Adnan Abou Walid al Sahraoui öldürüldü" desc="Fransa, terör örgütü IŞİD'le mücadelede önemli bir adım attı. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, terör örgütünün Sahraaltı Afrika'daki lideri Adnan Abou Walid al Sahraoui'nin öldürüldüğünü açıkladı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/16/iecrop/adnan-abou-walid-al-sahraoui-video_16_9_1631771639.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/fransadan-iside-buyuk-darbe-sahraalti-afrika-lideri-adnan-abou-walid-al-sahraoui-olduruldu-6651906/"]