ABD ve Batılı güçlerin ülkeyi terk etme sürecinin hız kazanmasıyla birlikte insanlık dramının yaşandığı Afganistan, uluslararası kamuoyunun gündemine oturdu. Sosyal medyada paylaşılan bazı fotoğraf ve videolarda ülkenin ünlü komedyenlerinden Nazar Muhammed'in öldürüldüğünün görülmesi ise yeni bir tartışma başlattı.

Khasha Jawan sahne adıyla tanınan Muhammed'in ailesi, ünlü komedyenin Taliban tarafından öldürüldüğünü belirtti.

Bölgede etkisini giderek artırmaya başlayan Taliban'ın öldürdüğü iddia edilen komedyenin evinden alındığı ve daha sonra infaz edildiğine dair haberler yerel basında geniş yankı uyandırdı. İngiliz The Times gazetesi de habere yer verirken, Taliban ise böyle bir olayın yaşanmadığını belirterek iddiaları yalanladı.

Yerel basın Taliban'ın son dönemde birçok eve baskın yaparak tercümanları ve Batılı güçler ile bağlantılı olan kişileri yakaladığını yazdı.

[old_news_related_template title="Şevket Çoruh: Khasha Zwan’ı katleden zihniyetle benzer yanımız olamaz" desc="Oyuncu Şevket Çoruh, Afganistan'da Taliban tarafından kaçırılarak öldürülen, Zvan olarak da tanınan ünlü komedyen Nazar Muhammed’in fotoğrafını paylaştı. Çoruh, paylaşımına “’Çok gülsünler, az ağlasınlar’ diyerek yaşayan #KhashaZwan ı katleden zihniyetle benzer yanımız olamaz” notunu düştü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/28/iecrop/khashazwan-nazar-muhammed_16_9_1627466085.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/sevket-coruh-khasha-zwani-katleden-zihniyetle-benzer-yanimiz-olamaz/"]

[old_news_related_template title="Afganistan'da kritik gelişme: Taliban 200'den fazla ilçe merkezini ele geçirdi" desc="ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley, Afganistan'da güvenlik durumunun hızla kötüleştiğini belirterek, Taliban'ın Afganistan'ın 419 ilçe merkezinin 200'den fazlasını kontrol altına aldığını duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/21/iecrop/taliban-1_16_9_1544802101_16_9_1626899453.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/taliban-afganistanin-200den-fazla-ilce-merkezini-kontrol-altina-aldi-6550242/"]