Bir Afgan hükümet görevlisinin Reuters'a yaptığı açıklamaya göre, sekiz kişilik müzakere heyetinde Afgan barış yetkilisi Abdullah Abdullah ve Afganistan'ın eski cumhurbaşkanı Hamid Karzai de yer alacak.

Afgan barış heyeti ve Taliban'ın Kabil Havalimanı konusunu görüşüp görüşmeyecekleri henüz belli değil.

Taliban, yabancı askeri birlikler Afganistan'ı terk ettikten sonra Kabil Havalimanı'nı işletmek ve korumak için ülkede askeri birlik bırakmayı değerlendiren Türkiye'yi uyararak bunun "kınanacak" bir strateji olduğunu belirtmişti.

Afgan barış heyetinin Cuma günü Katar'ın başkenti Doha'ya gitmesi bekleniyor.

[old_news_related_template title="Taliban'dan Türkiye'ye Kabil Havalimanı tehdidi: İşgal devam ederse sonuçları olur" desc="Türkiye'nin Afganistan'da Kabil Havalimanı'nı korumak için ABD ile görüşmeleri devam ederken, Taliban'dan konuyla ilgili açıklama geldi. Bu durumu kınadıklarını belirten Taliban, Ankara'yı attığı adımların sonuçları olacağı konusunda uyardı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/13/iecrop/taliban-reuters_16_9_1626178466.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/talibandan-turkiyeye-kabil-havalimani-tehdidi-isgal-devam-ederse-sonuclari-olur-6537015/"]