Hatay Valiliğinin açıklamasına göre, Suriye'nin Tel Rıfat bölgesinden PKK//PYD terör örgütü tarafından yapılan grad füzesi ve top atışları Afrin merkezde bulunan Özel Şifa Hastanesi'nin acil bölümüne isabet etti.

Olayda ilk belirlemelere gör 6 kişi öldü, 20'nin üzerinde kişi yaralandı.

Açıklamada; "Valiliğimiz koordinasyonunda danışmanlık hizmeti veren yerel kolluk birimlerince adli makamlarla gerekli koordinasyon sağlanarak olaya ilişkin tahkikata başlanılmıştır." denildi.

ÖLÜ SAYISI ARTTI

Valilik yeni bir açıklama ile ölü sayısının 13'e, yaralıların sayısının da 27'ye yükseldiğini duyurdu.

Açıklamada; "Valiliğimiz koordinasyonunda danışmanlık hizmeti veren yerel kolluk birimlerince adli makamlarla gerekli koordinasyon sağlanarak olaya ilişkin tahkikata başlanılmıştır." denildi.

MSB'DEN AÇIKLAMA

Saldırı sonrası Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

*Terör örgütü PKK/YPG, insanlık dışı bir saldırı daha gerçekleştirdi. Tel Rıfat bölgesinde yuvalanmış teröristler Afrin şehir merkezini ve Şifa Hastanesini top ve ÇNRA atışlarıyla hedef aldı. Saldırıda 13 sivil hayatını kaybederken çok sayıda sivil de yaralandı.

*Saldırıyı gerçekleştiren terör örgütü PKK/YPG’ye ait hedefler derhal ateş altına alınmış, doğrudan masum sivilleri hedef alan bu alçak saldırı Rusya Federasyonu tarafına bildirilmiştir. İnsanlık düşmanı teröristler bu saldırıların hesabını misliyle vereceklerini bilmelidir.

[old_news_related_template title="Atatürk'ün Afrin’de konakladığı ev temizlendi" desc="Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Banu Dalaman ve Murat Lehimler’in yürüttüğü “Göç, Kentsel Gelişim ve Kentsel Yaşanabilirlik” araştırma projesinin üçüncü etabı olan Afrin – İdlib gözlem araştırması gerçekleştirildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/31/iecrop/detay-kopya-3_16_9_1622444326.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/ataturkun-afrinde-konakladigi-ev-temizlendi-6460478/"]

[old_news_related_template title="Afrin'de bombalı saldırı! 5 çocuk yaralandı" desc="Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Zeytin Dalı Harekat bölgesinde yer alan Afrin'de PKK/YPG tarafından gerçekleştirilen bombalı saldırıda 5 çocuğun yaralandığını duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/05/iecrop/afrin-dha1_17764330_16_9_1620246400.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/afrinde-bombali-saldiri-5-cocuk-yaralandi-6415671/"]